Minna Lindgrenová – Babičky: Smrť vo večernom háji

Nedokážete si predstaviť, že by sa v domove pre seniorov mohlo stať niečo nezákonné? Napríklad podozrivé úmrtie, krádeže či obchodovanie s liekmi? Jeho deväťdesiatročné obyvateľky Siiri, Irma a Anna-Liisa áno. Prvá časť úspešnej detektívnej trilógie.

26.02.2017 05:00
debata
Minna Lindgrenová: Babičky: Smrť vo večernom háji
Minna Lindgrenová Babičky Smrť vo večernom háji Minna Lindgrenová: Babičky: Smrť vo večernom háji

Život v domove s opatrovateľskou službou pre seniorov Večerný háj na prvý pohľad pôsobí ako bezútešná „čakáreň na krematórium“. Čas, ktorý sa tu vlečie neuveriteľne pomaly, si starčekovia a starenky krátia hraním kariet, popíjaním červeného vína, navštevovaním pohrebov či jazdou električkami po Helsinkách. Nehovoriac o krúžkoch šikovných rúk, telocviku či večeroch pri harmonike, na ktorých sa obyvatelia zúčastňujú len zo súcitu so zamestnancami. Lenže v zákulisí domova sa dejú omnoho zaujímavejšie čudesné veci, ktoré Siiri, Irma a Anna-Liisa nemôžu nechať nepovšimnuté…

Prvý diel trilógie Babičky je humorný i drsne úprimný príbeh o starobe, priateľstve a živote v pomerne bežnom domove pre seniorov. Tu vás môže postretnúť len jedna udalosť horšia ako smrť – oddelenie demencie. Ani ten najbystrejší senior však nedokáže rozlúštiť všetky záhady tohto miesta. Našťastie sa nájde niekoľko mladých ľudí, ktorí sú ochotní pomôcť.

Knižka fínskej publicistky a autorky kriminálnych bestsellerov Minny Lindgrenovej (1963). Vo fínskom origináli Kuolema Ehtoolehdossa (Nidottu, 2013).

XYZ

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #babičky #XYZ #Minna Lindgrenová #Smrť vo večernom háji