Peter Šloser - Polícia v rukách mafie. Keby sme boli v právnom štáte, padali by hlavy!

Nová kniha Polícia v rukách mafie len pripomína, ako sú politici naviazaní na oligarchov a ako sú previazaní s figúrkami z prostredia organizovaného zločinu.

28.10.2020 06:00
debata
Peter Šloser - Polícia v rukách mafie Foto: IKAR
Peter Šloser, Polícia v rukách mafie Peter Šloser - Polícia v rukách mafie

„A prečo sa príbeh odohráva v roku 2030?“ pýta sa Peter Šloser. „Pri čítaní sami zistíte, že keby sa dej tejto knihy uskutočnil reálne v akomkoľvek právnom štáte, padali by hlavy. Politikov, štátnych úradníkov, policajtov a ďalších osôb. A všetci by za svoju protiprávnu činnosť museli byť právoplatne odsúdení..“

Pri požiari starej poľovníckej chaty sa nájdu obhorené pozostatky bývalého kriminálnika. Bola to nešťastná náhoda alebo dokonalý zločin?

Šloser spúšťa vyšetrovanie a rozohráva príbeh, ktorý sa odohráva v rokoch 2017 – 2030. Môžete nazrieť do zákulisia vzniku PaKA (Policajná kriminálna agentúra), zahaleného rúškom tajuplnosti. Dozviete sa, či boss podsvetia môže byť naviazaný na najvyššie články polície a slovenskej politiky, ale aj to, ako prebiehajú personálne čistky v PaKA.

A či sa poctivým elitným policajtom podarí vyšetriť záhadné úmrtie spred niekoľkých rokov, pri ktorom podozrievajú z vraždy „svojho človeka“.

Polícia v rukách mafie z vydavateľstva Ikar vyniká opäť nielen pútavým a napínavým príbehom, ale najmä autentickosťou, keďže autor dobre pozná pozadie policajného prostredia.

Je to príbeh o ľuďoch, ktorí profitujú z korupcie, klientelizmu, veselo okrádajú štát a neváhajú sa vám vysmiať do tváre. Príbeh o zneužívaní štátnych orgánov, o krivákoch v polícii, ktorí len čo vezmú prvý raz a sklonia chrbát…už nie je cesty späť. Chodia zhrbení…

Peter Šloser podpisuje svoju knihu Polícia v... Foto: IKAR
Peter Šloser, Polícia v rukách mafie Peter Šloser podpisuje svoju knihu Polícia v rukách mafie.

Vypočujte si úryvok. Z knihy číta Boris Farkaš:

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #knižná novinka #Ikar #polícia SR #Peter Šloser