Kniha roka 2020: Hlasujte aj vy, čitateľskú anketu vedie titul Ako umelci vidia svet

Tisícky čitateľov už hlasovalo v ankete Pravdy Kniha roka 2020. Prvý raz ste aj vy dostali možnosť určiť, ktorú knihu z produkcie 12 slovenských vydavateľstiev považujete za najlepšiu. Zatiaľ vedie kniha Ako umelci vidia svet, ale výsledky sú tesné a zďaleka nie je rozhodnuté.

27.11.2020 06:00
debata

Kniha nazvaná Ako umelci vidia svet z vydavateľstva Slovart je určená pre deti. Autorky Katarína Kosánová a Andrea Gregušová zábavným spôsobom oboznamujú deti vždy s jedným dielom niektorého zo známych slovenských výtvarníkov. Kniha Ako umelci vidia svet nadväzuje na predchádzajúcu prácu Ako maliari vidia svet, ktorú ocenili ako Najlepšiu detskú knihu leta 2017.

V tesnom závese je druhá Archa zmluvy Rastislava Puchalu. Vydavateľstvo TRIO Publishing prinieslo silný príbeh jedného východoslovenského gazdovského rodu a prostredníctvom neho pohľad na históriu a osudy roľníctva v zabudnutom kúte našej domoviny.

Tento rok oslavujú Slováci aj Česi 200. výročie narodenia Boženy Němcovej. A práve jej Slovenské rozprávky a povesti, vydané v luxusnej kazete (Tatran) bodujú na priebežnom treťom mieste.

Viac vám neprezradíme… Napokon, priebežné poradie uvidí každý – po odovzdaní hlasu. Tak neváhajte, podporte knihu, ktorá sa vám páči – čas máte do konca tohto týždňa.

Hlasujte v čitateľskej ankete Kniha roka 2020

Zároveň máte šancu vyhrať aj zaujímavé knižné ceny:

  • 1× knihy na celý rok (24 kníh rôzneho žánru)
  • 3× knižný balíček s ponožkami s logom Pravda.
Špeciálna príloha Pravdy Kniha roka 2020 aj s výsledkami ankety osobností vyjde 4. decembra 2020.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kniha roka 2020