Dr. Pierre Dukan - Dukanova diéta. Hit na celom svete

Túto diétu drží speváčka a herečka Jennifer Lopez, modelka Gisele Bündchen a pred svadbou s princom Williamom si ňou údajne pomohla aj Kate Middleton.

19.03.2012 07:00
debata
Zľava: Kate Middleton, Gisele Bündchen a... Foto: Ikar
dukanova diéta Zľava: Kate Middleton, Gisele Bündchen a Jennifer Lopez.

Keď francúzsky lekár Pierre Dukan prišiel pred rokmi s prevratnou Dukanovou diétou, spustila vo svete doslova lavínu. Sľubuje totiž pomerne ľahké schudnutie a pri dodržiavaní rád si zhodené kilá možno naozaj aj udržať.

Dukanova diéta je rozhodne záchrana pre všetkých, ktorí sa pokúšali už mnoho ráz schudnúť, ale bez úspechu. Francúzsky odborník na výživu Dukan vypracoval jednu z najúčinnejších diét, overenú dlhoročnou praxou!

Je založená na bielkovinách, prírodných proteínoch, a predpokladom jej úspešnosti je dodržanie štyroch po sebe nasledujúcich fáz:

Prvá fáza je útočná, kedy je dovolené jesť iba čisté bielkoviny. Chudé teľacie alebo hovädzie mäso, chudú hydinu či ryby – Dukan pripravil zoznam 100 povolených potravín, ktoré sa môžu jesť v akejkoľvek kombinácii a kedykoľvek. Proteíny vedú k rýchlemu úbytku telesnej hmotnosti, takže táto fáza je veľmi motivujúca.

Druhú fázu možno nazvať výletnou – striedanie čisto bielkovinových dní a bielkovinovo-zeleninových.

Tretia fáza je konsolidačná, kedy sú povolené aj ďalšie potraviny – jedna porcia ovocia denne, dva krajce celozrnného chleba, syr ap.

Pierre Dukan - Dukanova diéta Foto: Ikar
Pierre Dukan - Dukanova diéta Pierre Dukan - Dukanova diéta

A napokon fáza definitívnej stabilizácie, ktorá povoľuje všetko, jedinou podmienkou je, že raz týždenne treba dodržiavať čisto bielkovinový deň z prvej fázy.

V knihe Dukanova diéta nájdete aj zaujímavé rady, recepty a jedálne lístky, v ktorých autor nezabúda ani na chuťové bunky, a vyzdvihuje dôležitosť takej bežnej telesnej aktivity, akou je chôdza. Dukanova diéta je rozhodne chudnutím bez hladovania, ktorú odskúšali milióny ľudí a priniesla im výsledok bez známeho jojo efektu.

debata chyba