Michaela Ella Hajduková - Všetky moje tváre. Prežila vlastnú smrť...

Aké je to prežiť vlastnú smrť? Nina to vie. Nepomáhali defibrilácie, masáže srdca, tlak neustále klesal. Stratili ju. „Čas smrti 23.52,“ povedal lekár a v tichu, ktoré sa v operačnej sále rozhostilo, bolo počuť iba monotónny zvuk monitora.

03.09.2012 08:00
debata

No jej čas ešte nenadišiel. Sestričky ani nestačili odložiť nástroje, stiahnuť si rúško. Ani zakryť telo bielou plachtou. Zrazu sa zvuk na monitore náhle zmenil a ona bola späť. Nina druhý breh nedosiahla…no to, čo ju čakalo, prekonalo všetky fantázie.

Všetky moje tváre je novinka z edície Príbehy z kabelky. Príbeh o Nine, ktorá takmer vykročila na druhý breh, no čosi medzi nebom a zemou rozhodlo, že ešte nenadišiel jej čas… a že bude vedieť oveľa viac, ako iní. Jej život ovládli tajomné vízie, v ktorých žije životy iných žien v iných storočiach.

Prečo žije život Neure-Merit, druhej ženy faraóna v starovekom Egypte, prečo musí prežívať bolesť grófky Alžbety Bátoriovej, keď prichádza o deti i muža, prečo cíti tyranské ruky svojho manžela ako lady Violette vo viktoriánskom Anglicku? Čo sa s ňou vlastne deje a prečo?

Michaela Ella Hajduková - Všetky moje tváre Foto: Ikar
Michaela Ella Hajduková - Všetky moje tváre Michaela Ella Hajduková - Všetky moje tváre

Téma reinkarnácie, minulých životov, prežitia vlastnej smrti – to všetko sú atraktívne témy zahalené rúškom tajomstva, nepoznaného a tak trochu provokujúceho.

A presne taká je novinka Všetky moje tváre. Michaela Ella Hajduková ponúka pútavý príbeh, ktorý vtiahne čitateľa a nepustí do poslednej strany.

Svižné a príjemné rozprávanie, rôzne časové obdobia, no najmä samotný príbeh pasuje knihu do úlohy obľúbenej knižky, ktorá sa líši od tých na pultoch kníhkupectiev.

debata chyba