Olympic bude po smrti bubeníka pokračovať v trojčlennej zostave

SITA | 09.05.2013 14:06
Olympic Foto:
Po nedávnej smrti Milana Peroutku (druhý zľava) bude Olympic pokračovať v trojici.
Česká kapela Olympic bude pokračovať v činnosti aj po smrti bubeníka Milana Peroutku, ktorý skonal v sobotu vo veku 49 rokov. Na jeho miesto zatiaľ neplánujú hľadať nového člena, na koncertoch ho bude zastupovať zatiaľ bližšie nešpecifikovaný hosť.

„Vážení priatelia, tieto dni sú pre nás veľmi ťažké, aj napriek tomu sme však rozhodli pokračovať ďalej. "Ferda“ by nám určite nedovolil, aby sme to zabalili. Odteraz je oficiálne zloženie Olympiku Petr Janda, Milan Broum a Jiří Valenta. Zostávame traja a „Ferda“ bude stále s nami," uviedla na facebookevej stránke kapely manažérka Dagmara Durecová. Peroutkov pohreb sa uskutoční vo štvrtok o 12:00 v pražskom krematóriu v Strašniciach. S hudobníkom sa budú môcť prísť rozlúčiť aj jeho priaznivci. Dnes si jeho pamiatku navyše uctia aj v pražskom kine Mat.

Skupina Olympic debutovala v roku 1968 albumom Želva, nasledovali štúdiovky ako Pták Rosomák (1969), Handful (1972) či Olympic 4 (1974). Celkovo vydali 17 štúdiových nahrávok a na konte majú hity ako Dynamit, Želva, Snad jsem to zavinil já, Slzy tvý mámy, Dej mi víc své lásky či Jasná zpráva. Peroutka sa podieľal na množstve albumov od Bigbítu (1986) po Sopku (2007). Pred Olympicom pôsobil napríklad v kapele S.L.S. Leška Semelku a v 90. rokoch zas sprevádzal Jana Kalouska, Janka Ledeckého či Marcelu Březinovú. Od roku 1995 bol tiež členom ASPM Jana Spáleného.