Spolupráca Gombitovej a Žbirku v slepých uličkách neskončí

maš | 13.02.2016 09:01
Marika Gombitová a Miroslav Žbirka Foto:
Marika Gombitová a Miroslav Žbirka
Keď pred tromi rokmi pripravoval svoje narodeninové koncerty pod názvom Happy Birthday v Prahe a v Bratislave vyhlásil, že vystúpenie Mariky Gombitovej by bolo pre neho výnimočným darčekom, na ktorý sa však ani neodvažuje pomyslieť. Prianie Miroslava Žbirku sa však teraz stáva realitou.

Marika Gombitová na sociálnej sieti potvrdila, že bude hosťkou štyroch koncertov v rámci Žbirkovho turné Road To Abbey Road. „Je mi cťou podporiť tento zaujímavý projekt, a preto som prijala pozvanie od Mekyho vystúpiť na tomto koncerte ako hosť. Veľmi sa na vás teším,“ odkázala speváčka, ktorá spolu s Mekym Žbirkom absolvuje septembrovú štvoricu koncertov v Prahe, Ostrave, Bratislave a v Košiciach.

„Dávno sme spolu nevystupovali naživo a je to niečo, čo som chcel urobiť už dlhšie,“ uviedol pre Pravdu Miroslav Žbirka. Podarilo sa mu už viackrát zlákať Mariku Gombitovú k návratu na scénu. V roku 2001 spolu nahrali duet Nespáľme to krásne v nás, ktorý zaspievali počas odovzdávania ocenení Slávik a o štyri roky neskôr vytvorili duet Tajnosľubná.

„Vždy som veril, že sa takáto vec môže podariť, a teraz je tu ten moment. V septembri vyrážame na turné, kde chceme spraviť prierez mojou tvorbou a bude to zároveň aj o mojom albume Miro, ktorý som natočil v štúdiu Abbey Road. Oslovili sme Mariku a som veľmi rád, že ju táto idea zaujala a že príde. Je to úžasné,“ neskrýva nadšenie Žbirka, pričom sa nebráni ani novej spoločnej pesničke. Všetko však ukáže až stretnutie s Gombitovou. „Pre mňa je to také čerstvé ako pre vás. Musíme s Marikou pripraviť naše vystúpenie. Nikdy som nevylúčil, že by sme mohli natočiť novú pieseň. Tieto veci sú tiež otvorené, ale o tom všetkom sa budeme rozprávať, keď si upresníme detaily vystúpenia – aké skladby zaznejú a ako to bude vyzerať,“ spresnil spevák.

Turné Road To Abbey Road bude rekapituláciou hudobnej kariéry Miroslava Žbirku. Hlavnou témou je jeho hudobná cesta do slávneho nahrávacieho štúdia Abbey Road. „Na tej ceste som nahral albumy a piesne, ktoré na koncerte zaznejú – samozrejme, Balada o poľných vtákoch, Atlantída, 22 dní až po tie najnovšie z albumu Miro,“ vraví Žbirka. Len nedávno sa vrátil z Londýna, kde sa stretol s britskými hudobníkmi, ktorí na albume spolupracovali, a budú súčasťou aj pripravovaného turné. „Je tu jedna taká myšlienka, ku ktorej ma provokujú, a tým pádom sa to udeje, že zahrám na koncertoch aj nejaký Beatles. Bude tam asi všetko, čo som doteraz urobil.“

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ