Andy Fletcher o Bratislave: Zažívali sme tu pekné chvíle

SITA | 25.11.2016 07:00
Depeche Mode, prilet, Alan Wilder Foto: ,
Člen Depeche Mode - Andy Fletcher v Bratislave.
Anglická elektronická kapela Depeche Mode sa teší na koncert, ktorý sa bude konať 20. mája na futbalovom štadióne Pasienky v Bratislave.

„V Bratislave som hral niekoľkokrát sám ako DJ a, samozrejme, koncertovali sme tu s Depeche Mode. Vždy sme tu zažívali pekné chvíle, máte krásne centrum. Už sa nám podarilo mať deň voľna práve v Bratislave, snáď sa to opäť podarí,“ uviedol Andy Fletcher.

Podľa 55-ročného muzikanta má skupina k Slovensku blízky vzťah už od 80. rokov minulého storočia. V rámci niekdajšieho Československa sa Depeche Mode predstavili po prvý raz 11. marca 1988 v Prahe. „V polovici 80. rokov sme nahrávali albumy v západnom Berlíne a naše štúdio bolo hneď pri Berlínskom múre. Hrali sme v Československu, Maďarsku, Poľsku a veľmi sme vnímali situáciu, aká tam v tej dobe vládla. Vždy sme sa do týchto krajín radi vracali, cítili sme s ľuďmi, prežívali sme to s nimi. Myslím, že práve preto sme tu takí obľúbení, ten pocit vždy znova zažívame aj na Slovensku,“ uviedol Fletcher a dodal, že sa teší z nových fanúšikov kapely. „Neviem, či poznáme to tajomstvo, čo je za tým. Každopádne je to neskutočné a máme z toho ohromnú radosť. Vidieť na koncertoch známe tváre a k nim pribúdajúce nové. Cítime veľkú zodpovednosť, keď stojíme na pódiu. Obzvlášť Dave je vždy veľmi nervózny, no nič na ňom nevidno,“ prezradil.

Formácia sa zastaví v Bratislave v rámci Global Spirit Tour, počas ktorého predstaví aj skladby z očakávaného albumu Spirit. Nahrávka by sa mala dostať do predaja na jar 2017.