Televízne tipy Pravdy: Gravitácia aj komédia Šialená matka

Pravda | 16.02.2017 09:00
Rok 2013: Herečka Sandra Bullock ako... Foto:
Herečka Sandra Bullock ako astronautka Ryan Stone vo filme Gravitácia.
Nenechajte si ujsť to najlepšie z televíznych programov od 16. do 23. februára. Televízne tipy pre vás vybrala Helena Dvořáková, redaktorka Magazínu Pravdy.

Štvrtok 16.2.

Admirál, JOJ Plus, 20.35
Vo filme vystupuje známa historická postava – admirál Kolčak, ktorý bojoval za cárske Rusko. Žil v rokoch 1874 – 1920. Film je však najmä o jeho nežnej láske k milenke. Zaujímal by ma skôr dokument o Kolčakovi, no niekedy aj optika romantiky veľa prezradí! Je to ruský veľkofilm z roku 2008.

Poštekliť pravdu, HBO, 21.35
Tento film sľubuje nezvyčajné pikantérie. Je o šteklení! Aj z tejto nevinnej zábavky, ktorá sa praktizuje skôr v detstve, sa môže stať zvrhlosť a spúšťač zločinov. V príbehu existujú brlohy, kde sa iba šteklí, bizarné súťaže v šteklení, spútavanie šteklených a podobné úchylnosti. Novozélandskí filmári nakrútili túto šteklivú snímku o strašnom šteklení s humorom.

Piatok 17.2.

Gravitácia, Nova, 20.20

Sandra Bullocková a George Clooney vo vesmíre, a to ešte vo voľnom vesmíre, lebo loď stroskotala! Čo v takej situácii? Majú už len málo kyslíka, obklopuje ich vesmírne ticho a nikde ani živej duše! Zlatá gravitácia! Napoja sa na ňu?

Ida, Dvojka, 21.35
Idu nakrútil v roku 2013 anglický režisér poľského pôvodu Pawel Pawlikowski. Je to detektívna dráma, ale pátrajú najmä dve ženy po osudoch svojej rodiny. Jedna chce byť mníškou a druhá – jej teta – bola v päťdesiatych rokoch sudkyňou, ktorá posielala na smrť kňazov a odporcov režimu. Rozdiely tohto druhu nie sú v rodinách ojedinelé a je vždy zaujímavé, ako sú umelecky spracované. Ida je vraj dobrý film, čo dokazujú aj ocenenia.

Sobota 18.2.

Šialená matka, HBO, 20.00
Ešte vitálna a pekná vdova Marnie Minerviniová (Susan Sarandonová) sa nasťahuje k dcére Lori (Rose Byrnová) do Los Angeles. Tá je úspešnou scenáristkou, ale matka má veľa energie a rada by riadila aj jej život. V každom prípade ho dcére naplní neočakávanými udalosťami. Jasné, že sa mamička aj zaľúbi!

Apollo 13. FilmBox, 21.00

A ešte jeden film z vesmíru, ale tu ide o skutočné udalosti! A v hre je gravitácia Mesiaca, nie Zeme! Apollo 13 je zábavný film, nakrútený podľa skutočných udalostí z roku 1970 o nevydarenej ceste na Mesiac. Všetko sa však dobre skončilo, hoci to bol boj o prežitie. Film je vraj taký pravdivý, že môže poslúžiť ako dokument toho, čo sa vtedy dialo, a misii sa vraj hovorilo „najúspešnejšia neúspešná akcia“!

Pondelok 20.2.

Sedmilhářky, HBO, 20.00
Íha – nový seriál a začína sa napínavo! V kalifornskom mestečku Monterey sa počas oslavy v miestnej základnej škole stane vražda. Totožnosť obete i vraha zostáva spočiatku záhadou, ale všetko nasvedčuje tomu, že v pozadí zločinu je rivalita troch matiek: Madeline (Reese Witherspoonová), Bonnie (Zoe Kravitzová) a Celeste (Nicole Kidmanová). A ešte je tam slobodná matka s temnou minulosťou Jane (Shailene Woodleyová). Sedemdielny seriál je nakrútený podľa svetového bestselleru austrálskej spisovateľky Liane Moriarty.

Utorok 21.2.

Mendel – otec genetiky, ČT2, 21.00
Dokument o živote vedca J. G. Mendela, zakladateľa výskumu genetiky. Jeho príbeh je spracovaný aj v známej knihe Simona Mawera Mendelov trpaslík. Bude zaujímavé filmom si pripomenúť príbeh o českom vedcovi, ktorý pri pokusoch s hrachom objavil znaky dedičnosti!