Slovenská kapela The Ills vyrazí na európske turné. Navštívi 8 krajín

SITA | 08.03.2017 14:00
The Ills Foto:
Skupina The Ills si už zahrala vo viacerých európskych krajinách vrátane Slovinska, Srbska, Chorvátska, Macedónska či Islandu.
Slovenská kapela The Ills absolvuje v apríli svoje zatiaľ najdlhšie európske turné, v rámci ktorého odohrá dvanásť koncertov v ôsmich krajinách. Skupina sa od 11. do 30. apríla počas The Illsane Tour 2017 predstaví v Česku, Nemecku, Dánsku, Švédsku, Holandsku, Belgicku, Rakúsku a tiež doma v Bratislave.

Turné odštartujú v pražskom Klube FAMU a ukončia ho v bratislavskom v klube Fuga. „Môžem povedať za celú kapelu, že na turné sa nesmierne tešíme. Práve takúto formu dobrodružstva máme najradšej. A aj keď nevieme, čo nás čaká, už teraz sa nevieme dočkať toho, aké miesta navštívime, akých ľudí stretneme a čo všetko zažijeme. Okrem radosti je to však aj veľká dávka rešpektu a zvedavosti, keďže sme tak veľa dní po sebe ešte nikdy nehrali. Takže to bude pre nás aj veľká skúška – nielen po hudobnej stránke,“ uviedol basgitarista Peter Berák, ktorý po decembrovom zranení ruky hráva so špeciálnou rukavicou. Po aprílovom turné si kapela dá kratšie koncertné voľno, ktoré členovia chcú využiť na prípravu piatej štúdiovky. Na pódiá sa plánujú vrátiť na letných festivaloch.

The Ills - Born Under the Mournstar

Inštrumentálna kapela The Ills vznikla v roku 2008 a okrem spomínaného Beráka ju tvoria aj Martin Krajčír (gitara), Miro Luky (gitara) a Ľuboš Hodás (bicie). Na konte majú albumy To Wish Impossible Things (2010), Splendor (2012), Zoya (2014) a Ornamental Or Mental (2016). Okrem Slovenska si zahrali už aj vo viacerých iných európskych krajinách vrátane Slovinska, Srbska, Chorvátska, Macedónska či Islandu.

Termíny koncertov The Illsane Tour 2017:
11. apríla – Klub FAMU, Praha, Česká republika
12. apríla – Noch Besser Leben, Lipsko, Nemecko
13. apríla – Duncker Club, Berlín, Nemecko
14. apríla – Stengade, Kodaň, Dánsko
15. apríla – Klubb Undergrunden, Borås, Švédsko
16. apríla – Pitstop, Kolding, Dánsko
18. apríla – Sugarfactory, Amsterdam, Holandsko
19. apríla – Nosta, Opwijk, Belgicko
20. apríla – Simplon Up, Groningen, Holandsko
21. apríla – De Avenue, Breda, Holandsko
29. apríla – Arena, Viedeň, Rakúsko
30. apríla – Fuga, Bratislava, Slovensko