Silné príbehy v knihe Reflex

Pravda.sk, Ikar | 08.03.2017 14:28
krst, kniha, Reflex, Patrik Herman Foto:
Na krste knihy Reflex - zľava Patrik Herman, Zuzana Štelbaská, Miriam Šmahel Kalisová a Kveta Horváthová.
Vysiela sa vyše 10 rokov a stále si udržiava pozíciu najsledovanejšieho publicistického magazínu na Slovensku. Televízna relácia Reflex.
Zuzana Štelbaská - Reflex. Foto: Ikar
Zuzana Štelbaská, Reflex Zuzana Štelbaská - Reflex.

Určite je to kvôli profesionálnej príprave, moderátorom, či redaktorom, ktorí neraz neváhajú zariskovať. No predovšetkým je to kvôli témam a ich spracovaniam, prečo je Reflex taký obľúbený. Aj preto tvorcovia vypočuli hlas divákov a mnohé silné životné príbehy sa dostali do novej knihy Reflex.

Na jej obálke je Patrik Herman, dlhoročný moderátor magazínu, ktorý priznáva, že „je zvláštne vidieť sa na titulke knihy“. Podľa neho by si tam zaslúžili byť aj ďalší moderátori a redaktori, ale najmä hrdinovia tých ľudských príbehov. No všetci by sa tam nezmestili.

„Paťo je špičkový moderátor. Myslím, že aj v očiach našich divákov je ten, ktorý Reflex zosobňuje,“ povedala šéfdramaturgička Reflexu a autorka knihy Reflex – Skutočné príbehy Zuzana Štelbaská.

Pozrite si VIDEO z krstu knihy Reflex:

O čom je knižný Reflex?

Boj matky o syna, ktorý jej píše sms s volaním o pomoc z pivnice, do ktorej ho zavrel otec. Príbeh sedemdesiatročného muža, ktorý s piatimi malými deťmi ostal na ulici po tom, čo im zhorel dom.

Zúfalstvo matky dvoch autistických synov v tínedžerskom veku, ktorí jej ohrozujú zdravie a demolujú dom.

Snaha mladíka liečiť rakovinu surovou stravou.

Senzačné schopnosti slovenských detí, ktoré vidia tretím okom.

Spovede prostitútok, ktoré padli na úplné dno…

© AUTORSKÉ PRÁVA VYHRADENÉ