Nový album Chucka Berryho vyjde aj napriek hudobníkovej smrti

SITA | 20.03.2017 15:12
Rodina amerického speváka a hudobníka Chucka Berryho, ktorý zomrel v sobotu 18. marca vo veku 90 rokov, oznámila, že jeho pripravovaný album s názvom Chuck vyjde aj napriek jeho úmrtiu. Presný termín vydania však zatiaľ nie je známy.
Chuck Berry v časoch svojej najväčšej slávy... Foto: Wikimedia
Chuck Berry Chuck Berry v časoch svojej najväčšej slávy koncom 50. rokov minulého storočia.

Hudobník ohlásil svoju záverečnú štúdiovku vlani 18. októbra, v deň svojich 90. narodenín. Pôjde o jeho prvý album s novými piesňami po 38 rokoch. „Od Chuckovho skonu v sobotu sme dostali množstvo otázok od priateľov, fanúšikov a médií o jeho pripravovanom albume Chuck. Práca na tejto nahrávke mu prinášala veľa radosti a uspokojenia. A hoci sme veľmi smutní, vieme, že Chuck si nič neprial viac, než vydanie tohto albumu. Taktiež si nevieme predstaviť lepší spôsob, ako osláviť a pripomenúť si jeho pamiatku, než prostredníctvom hudby,“ uviedla jeho rodina vo vyhlásení na sociálnej sieti Facebook s tým, že ďalšie informácie a prvé ukážky z albumu plánujú predstaviť tento týždeň.

Charles Edward Anderson Berry sa narodil 18. októbra 1926 v St. Louis a hudobnú kariéru odštartoval v roku 1955, pričom preraziť sa mu podarilo hneď s prvým singlom Maybellene. Debutový album After School Session vydal v roku 1957, pričom počas života ponúkol devätnásť štúdioviek. Na konte má aj 31 kompilácií a osem EP nahrávok.

Jeho ďalšími známymi skladbami sú Roll Over Beethoven, Sweet Little Sixteen, Johnny B. Goode, Oh Carol, Memphis, Tennessee, Rock And Roll Music či My Ding-a-Ling. V roku 1986 bol medzi prvými osobnosťami, ktoré uviedli do Rock'n'rollovej siene slávy, v roku 1984 získal cenu Grammy za celoživotné dielo a v roku 2000 cenu Kennedyho centra.