Mária Kráľovičová si vyskúša hollywoodsku kariéru

Bratislavské hudobné divadlo Teatro Wüstenrot naštudovalo po prvý raz vo svojej histórii činohru Ja a Hollywood od Elizabeth Fuller.

14.01.2009 17:01
Mária Kráľovičová Foto:
Herečka Mária Kráľovičová odpovedala na otázky čitateľov Pravda.sk
debata

Predstavenie bude mať premiéru vo štvrtok 15. januára. „Za desať rokov existencie sme ešte neuviedli činohru,“ prezradil na tlačovej konferencii umelecký riaditeľ divadla Rudolf Geri.

Premiéru bude mať na Slovensku i samotný titul a po prvý raz sa na dosky Teatra Wüstenrot postaví herečka Mária Kráľovičová. „Taká ponuka sa neodmieta. Hneď som po tom chňapla, pretože pre herečky môjho veku sa nerobí repertoár,“ uviedla prvá slovenská herečka, ktorá stvárni hollywoodsku hviezdu – prvú ženu amerického filmu Bette Davis.

Počas stominútového predstavenia sa na javisku objavia len dve herečky. Máriu Kráľovičovú bude sprevádzať Lenka Barilíková v úlohe spisovateľky Elizabeth Fuller. „Zážitok hrať s Marínou Kráľovičovou na doskách, ktoré znamenajú svet, je zážitkom, ktorý by som nevymenila,“ prezradila Barilíková.
 
Svetoznáma komédia Ja a Hollywood v réžii Michala Spišáka prináša príbeh americkej spisovateľky Elizabeth Fuller, u ktorej doma sa na jar v roku 1985 zjavila hollywoodska herečka Bette Davis.

„Je mi veľmi sympatická a podobná v tom, že siahla vždy po každej šanci. Nebola pekná, ale keď bola na javisku, tak bola krásna. Myslím si, že to je aj môj prípad,“ povedala s úsmevom Kráľovičová, ktorá o Hollywoode nikdy nesnívala, ani ho nenavštívila. Ale ako dodala, v živote dosiahla viac, ako si vysnívala.

debata chyba