Na Novej scéne pribudne Ešte jeden do partie

Britský humor, nepredvídateľné zápletky a neočakávané rozuzlenie uvidia návštevníci hry Ešte jeden do partie, ktorú uvedie Nová scéna v Bratislave.

25.03.2009 13:42
jeden do partie Foto:
Nová komédia Ešte jeden do partie na Novej scéne
debata

Premiéra hry z pera dvoch britských autorov Raya Conneyho a Tonnyho Hiltona je naplánovaná na 26. a 27. marca. „Rozhodli sme sa pre komédiu, pretože aj tento žáner okrem muzikálov a rozprávok na javisko Novej scény patrí,“ povedal na dnešnej tlačovej besede jej generálny riaditeľ František Javorský. Réžie sa ujal herec a režisér Emil Horváth. Hra mu pripomína zbierku Murphyho zákonov. „Nájdete v nej situačnú, anglickú aj crazy komédiu,“ priblížil hru režisér, ktorý vraj komédie robí rád, pretože sú dlhoveké. „Conney začínal ako herec, na jeho hrách je to cítiť,“ povedal Horváth. Aj dramaturg Svetozár Sprušanský ho považuje za úspešného tvorcu, ktorý dokáže vytvoriť veselé činoherné predstavenie, určené pre široké publikum. „Som rád, že v tejto hre dostali priestor mladí herci ako Karin Olasová, Erik Peťovský, ktorý sa v komédií predstaví v trojúlohe, za účasti starších skúsenejších hercov ako Karol Čálik a Štefan Kožka.“ V hre ďalej účinkujú Ivan Vojtek, Peter Kočiš a Přemysl Boublík, Andrea Kiráľová, Jana Valocká.

Emil Horváth označil príbeh za jednoduchý. „Ukazuje, že každý z nás v živote niečo hrá.“ Zámožný podnikateľ chce venovať značnú sumu peňazí synovi svojho mŕtveho spoločníka. A získa ich ten, kto preukáže, že je jediným synom zosnulého multimilionára. Synov a dedičov začína pribúdať. Snažia sa jeden druhého zbaviť, komédia ukazuje, že to až tak jednoduché nie je. A keď to všetci najmenej očakávajú, na scéne sa objavuje ďalší syn.

debata chyba