Vilhelmová, Kráľovičová a Mikulčík sa 'zejdú na hambálku'

Prvý septembrový víkend budú Malacky žiť divadelnou atmosférou. Divadlo na hambálku organizuje 3. až 6. septembra druhý ročník divadelného festivalu Zejdeme sa na hambálku, kde sa aj tento rok predstavia amatérske ale i profesionálne divadelné súbory zo Slovenska a Čiech.

28.08.2009 14:08
divadlo na hambálku Foto:
Alfréd Swan (vľavo hore) a Mária Kráľovičová (vstrede) s hercami Divadla na hambálku.
debata

Zaujímavý program odštartuje výstava spojená s besedou, venovaná prvej dáme slovenského divadla Márii Kráľovičovej, ktorá sa s Divadlom na hambálku nestretáva prvý raz. Okrem návštev niekoľkých predstavení si pani Marína dokonca zahrala s ochotníkmi v Ženskom zákone a spoluprácu si veľmi pochvaľovala.

Hneď prvý večer sa predstaví jedna z najžiadanejších českých herečiek v súčasnosti – Táňa Vilhelmová, spolu s Mariánom Miezgom sa predvedie v hre Zhasněte lampiony.

Medzi ďalšie lákadlá patrí Túlavé divadlo, ktoré príde rovno s dvoma inscenáciami. Kabaret Storočie humoru v podaní Jakuba Nvotu a Kamila Žižku zabaví divákov v sobotu večer. Na záver festivalu sa ďalej predstaví Lucia Rozsa Hurajová či Kamil Mikulčík v hre Woodyho Allena – Boh.

Divadlo na hambálku funguje ako ochotnícke divadlo v Malackách už sedem rokov a má za sebou mnohé divadelné úspechy a ocenenia. V rámci programu festivalu sa predstaví so Shakespearovskou klasikou – Sen noci svätojánskej.

Okrem divadelných hier čakajú na návštevníkov malackého kultúrneho domu aj sprievodné podujatia v podobe tvorivých dielní pre deti, súťaže v improvizácii či vystúpenia hudobných hostí. Kompletný program a informácie o predaji vstupeniek nájdete na  www.divadlonahambalku.sk.

debata chyba