Operná diva Eva Marton otvorí novú divadelnú sezónu

Spievala na najprestížnejších operných scénach ako Metropolitná opera v New Yorku či La Scala v Miláne. A teraz bude operná diva Eva Marton hviezdou nedeľňajšieho galavečera, ktorý otvorí novú sezónu v Slovenskom národnom divadle.

11.09.2010 16:00
Eva Marton Foto:
Eva Marton
debata

Marton sa preslávila ako najlepšia „Turandot dnešných dní“. V Pucciniho opere sa po prvý raz zaskvela ešte v 80. rokoch vo viedenskej opere a odvtedy ju spievala vyše 200-krát na najznámejších operných scénach od New Yorku, cez San Francisco, Washington až po Barcelonu či Miláno. Slovenskí poslucháči si vypočujú jej výnimočný talent po prvýkrát.

A spolu so známymi sólistami Opery SND Adrianou Kohútkovou, Ľubicou Rybárskou, Jitkou Sapara-Fischerovou, Ľubicou Vargicovou, Jozefom Bencim a Tomášom Juhásom sa predstavia aj ďalší zahraniční hostia – mladí umelci, ktorí získali pozornosť na medzinárodných súťažiach – Iľja Silčukov a Goran Jurič. Pod taktovkou šéfdirigenta Opery SND Rastislava Štúra zaspievajú ukážky zo slávnych diel, ktoré sú trvalou súčasťou operného repertoáru.

Spestrením slávnostného otvorenia bude aj baletné vystúpenie a dokonca premiérové. Sólisti Baletu SND uvedú po prvý raz Polovecké tance z opery Knieža Igor od Alexandra Borodina v choreografii Jozefa Dolinského.

debata chyba