Popolvár, Husiar Matej i Sallieri sa stretnú na festivale bábkarov

Každé dva roky privíta Bratislavské bábkové divadlo zaujímavých hostí z celého sveta a divákom v rámci festivalu ponúkne pestrý program nielen pre deti, ale i dospelých.

10.06.2013 16:55
Salieriho mesiac Brest Bielorusko Foto:
Bábkové divadlo Brest prinesie tajomného Sallieriho.
debata

Tento rok nesie 5. festival Bratislavského bábkového divadla (13. – 16. jún) tému Veľký svet malých hrdinov. Ak si myslíte, že ide o akčných „supermanov“ z amerických produkcií či o hrdinov typu Janka Hraška, mýlite sa. Festivalový program je inšpirovaný „najbohatšími“ ľuďmi na našej planéte – deťmi a ich svetom, v ktorom neexistujú hranice, kde sa môže všetko.

Festivalová dramaturgia vybrala pre divákov to najlepšie z najlepšieho. Počas štyroch dní sa predstavia divadlá z Talianska, Švajčiarska, Nemecka, Bieloruska, Slovinska, Čiech, i Slovenska.

Naivní divadlo Liberec privezie oceneného Budulínčeka, švajčiarske divadlo Vagabu čarovný príbeh o dvoch bratoch, Teatro Telaio z talianskej Brescie dojme príbehom o kamarátstve medzi chlapcom a tučniakom. S divadlom La Capra Ballerina sa ponoríme do hlbín sna, kultové divadlo DRAK nám prezradí, či sa boja tigre a štyria kamaráti z Brém nás unesú do sveta detských riekaniek a piesní.

Domáce divadlo BBD ponúkne malé hrdinky hneď dve – Táňa a Kata prevrátia svet Dreveného tata hore nohami. Okrem detských hrdinov si pre vás hosťujúce divadlá pripravili aj hrdinov deťmi milovaných. Popolvára najväčšieho na svete vytiahnu zo starej truhlice žilinskí bábkari, Husiara Mateja privezú na dosky nášho divadla bábkari z Budapešti. Bábkové divadlo Brest prinesie tajomného Sallieriho. Podivného kráľa a jeho ešte podivnejšiu cestu nemecké divadlo Handgemenge.

Divadlom a umením to ožije nielen pod strechou divadla, ale i pod modrou oblohou. V parku oproti divadlu si budete môcť vypočuť koncert detského orchestra zo Základnej školy Karloveská, či starodávny verklík. V študentskom divadle VŠMU Lab čakajú na divákov mladí, draví a predovšetkým talentovaní herci v tých najvydarenejších inscenáciách dvoch divadelných sezón.

debata chyba