Festival Puberťák pripomína, že divadlo je aj pre mladých

Mohlo by sa zdať, že divadlo na mladého človeka veľmi nemyslí. Upozorniť práve na tituly, ktoré majú veľký potenciál zaujať aj týchto divákov, to je jednou z hlavných úloh divadelného Festivalu Puberťák. Koná sa každé dva roky, najbližšie od pondelka 18. novembra do štvrtka 21. novembra.

18.11.2013 07:00
Festival Puberťák Foto:
Na festivale sa predstaví aj Komorné divadlo Martin s hrou www.narodnycintorin.sk.
debata

Festival sa uskutoční na troch bratislavských divadelných scénach – v Divadle Ludus (Tower 115), divadle Ticho a spol. a v divadle LAB Vysokej školy múzických umení (VŠMU). „Festival Puberťák je jedinečný, keďže zapĺňa umelecký, tvorivý a prezentačný priestor, o ktorý z rôznych dôvodov nielen divadelníci neprejavujú záujem“, vraví Peter Kuba, umelecký šéf Divadla Ludus a predseda slovenskej pobočky Medzinárodnej asociácie divadiel pre deti a mládež.

Na festivale sa predstavia z profesionálnych súborov Komorné divadlo Martin s divadelným sitcomom www.narodnycintorin.sk časť. 1, bratislavské Ticho a spol. s groteskou Déjá vu, Bábkové divadlo Žilina s fraškou Kata dcéra kata, Divadlo LAB – VŠMU s hrou Top girls a Divadlo Ludus uvedie Acta psychopata. Hosť z Talianska, Teatro Ragazzi ponúkne pantomimickú klauniádu Na ceste (Per la strada) venovanú filmom Federica Felliniho. Vystúpia aj amatérske mládežnícke súbory – tri zo Slovenska a jeden z Rakúska.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #divadelný festival #tínedžeri