Začiatok augusta patrí aj festivalu UmUm'14

Medzinárodný divadelný a filmový festival UmUm'14 sa v Starej Ľubovni uskutoční už po tretíkrát, a to 1. do 3. augusta. Ako informoval Divadelný ústav Bratislava, "organizátori tretieho ročníka festivalu pripravili v malebnom meste Stará Ľubovňa na severovýchode Slovenska zaujímavý program pozostávajúci z divadla, filmovej projekcie, hudby a bohatého sprievodného programu."

29.07.2014 16:00
Festival UmUm´14, IXIM Foto:
Na festivale vystúpia aj performeri z Francúzska, predvedú ich tanečnú performance IXIM.
debata

Organizátori festivalu na jeho webstránke www.um-um.eu avizujú, že publiku tentoraz ponúknu desať divadelných súborov, nočné premietanie celovečerných filmov na hrade, krátkometrážne experimentálne a animované filmy a detské kino v Galérii Provinčného domu. Hudobný program sa uskutoční v stredovekom vojenskom tábore, ale prvýkrát aj na Ľubovnianskom hrade. Sprievodný program budú tvoriť performance šité na mieru miesta ich konania, workshopy, videoinštalácie, blšie trhy, diskusie a prezentácie s pozvanými hosťami. Hlavnou hviezdou tretieho ročníka UmUm-u budú performeri z Francúzska a ich tanečná performance IXIM na Ľubovnianskom hra­de.

„Festival UmUm'14 sa snaží využitím nepravidelných divadelných i nedivadelných priestorov dostať so súčasným umením bližšie k ľuďom, žijúcim v menšom meste a zároveň do nášho mesta pozvať ľudí nielen zo Slovenska, ale i z celého sveta,“ píšu na webe festivalu jeho organizátori. Dodávajú, že tento rok bude UmUm'14 prezentovať výber zo súčasnej prevažne študentskej svetovej a slovenskej divadelnej a filmovej tvorby.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadelný festival #Stará Ľubovňa #UmUm