Umenie pre život opäť ponúkne baletné hviezdy

Tanečné galapredstavenie na podporu aktivít Národného onkologického ústavu s názvom Umenie pre život privíta Sála opery a baletu v novej budove SND v stredu 5. novembra o 19. h. V poradí už štvrtý ročník podujatia chce upozorniť na problematiku liečby a prevencie onkologických chorôb.

02.11.2014 09:00
Nina Poláková, Romeo a Julia Foto:
V rámci galapredstavenia vystúpi aj slovenská sólistka viedenského baletu Nina Poláková. Záber pochádza z predstavenia Romeo a Julia.
debata

„Galavečer nemá štandardný charitatívny rozmer, kedy sa v rámci podujatia vyzbierajú peniaze. Jeho cieľom je vytvoriť priestor pre spoločné stretnutie bývalých, súčasných, ale aj potenciálnych darcov a sponzorov aktivít Národného onkologického ústavu, bez pomoci ktorých by sme nedokázali zvyšovať kvalitu poskytovanej zdravotnej starostlivosti a komfort pacientov. Na galavečere sa im chceme poďakovať, oboznámiť ich, čo sa aj vďaka ich pomoci podarilo v ústave zlepšiť a obnoviť. Rovnako tiež vytvoriť priestor pre ďalšiu podporu,“ hovoria organizátori.

Aj tento rok sa v SND predstavia poprední baletní sólisti. Počas večera vystúpi napríklad hviezdna francúzska baletka Isabella Ciaravola, petrohradský balet zastúpi Margarita Rudina a predstaví sa aj Dinu Tamazlacaru, moldavský rodák, ktorý si vybudoval meno v Berlínskom štátnom balete. Galavečer Umenie pre život však predstaví aj slovenských tanečníkov, ktorí uspeli v zahraničí. Medzi nimi napríklad sólistu Romana Novitzkého a primabalerínu Miriam Kačerovú zo stuttgartského baletu či sólistov Viedenského štátneho baletu Romana Lazíka a Ninu Polákovú.

Okrem baletu čaká návštevníkov galavečera Umenie pre život aj výstava, ktorá v SND predstaví 22 diel od umelcov ako Ivan Pavle, Jana Brisudová, Juraj Čutek či Tibor Bártfay. Ide o diela, ktoré umelci venovali Národnému onkologickému ústavu v rámci projektu Umenie lieči a zdobia čakárne a ambulancie oddelenia ambulantnej chemoterapie.

Vstupenky na podujatie si možno kúpiť cez portál navstevnik.sk.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #balet #SND #tanec #galapredstavenie