Jobus si plní sen. Vystúpi s Bolkom Polívkom

Vo februári sa po prvýkrát na Slovensku predstaví program Manéž Bolka Polívku v deviatich mestách: v Humennom, Košiciach, Poprade, Bratislave, Leviciach, Trenčíne, Považskej Bystrici, Liptovskom Mikuláši a v Nitre.

02.02.2015 05:00
Bolek Polívka Foto: ,
Český herec Bolek Polívka.
debata

Obľúbený český herec si prizval do programu hostí Milana Lasicu, herečku Aničku Polívkovú, speváka skupiny Desmod Kulyho, hudobníka Jiřího Stivína a tiež hudobných experimentátorov – skupinu Vrbovskí víťazi, ktorá neskrýva z účinkovania v programe radosť.

Oslovenie Vrbovských víťazov vyplynulo z predchádzajúcej spolupráce, keď skupina vystupovala na vernisážach v Divadle Bolka Polívku v Brne. Pre lídra skupiny Braňa Jobusa znamená účasť v Manéži Bolka Polívku splnenie sna. „Vrbovskí víťazi s priemyselným folklórom sa tam veľmi hodia. Vlastne od vzniku tejto kapely sme snívali o tom, aby sme boli súčasťou Manéže Bolka Polívku. Tie naše bláznovstvá – po domácky vyrobené hudobné nástroje sa k takémuto druhu humoru hodia,“ povedal pre Pravdu Braňo Jobus, ktorý uznáva Polívku ako umelca a verí, že sa budú môcť bližšie spoznať práve na februárovej šnúre po Slovensku.

Program postavený na humore a osobnosti Bolka Polívku, pozývajúci divákov do sveta fantázie klaunov, odštartuje turné 8. februára v Humennom a posledná zastávka bude 16. februára v Nitre. Aj scéna, kde sa bude program odohrávať, bude hodnovernou kópiou manéže, ktorú diváci poznajú z televíznej obrazovky. Cirkusovú manéž postavia v priestoroch športových hál, čo je hlavný dôvod obmedzenej kapacity asi na tisíc miest.

Na turné Bolek Polívka predstaví aj originálnu poštovú známku, ktorú dostal pri príležitosti uvedenia pokračovania komédie Dědictví. Autormi známky sú Slováci, výtvarník a grafik Karol Felix a popredný tvorca poštových známok, rytec František Horniak. Limitovaná séria poštových známok vyšla v náklade 14-tisíc kusov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turné #Manéž Bolka Polívku #Branislav Jobus