Slnečný cirkus odhalí imaginárny svet Quidam

Únik do sveta fantázie malého dievčatka menom Zoé plného farieb, veľkolepých kostýmov a profesionálnych výkonov artistov ponúka predstavenie Quidam slávneho Slnečného cirkusu.

05.02.2015 14:00
Slnečný cirkus Foto: ,
Slnečný cirkus sa v Bratislave prvýkrát predstavil v roku 2012 s programom Saltimbanco.
debata

Prvé predstavenie odohrá pred bratislavským publikom už vo štvrtok 5. februára o 20. h v Slovnaft Aréne. Šnúru siedmich predstavení ukončí Slnečný cirkus v nedeľu 8. februára.

Po vystúpeniach Saltimbanco a Alegría prichádza Slnečný cirkus opäť na Slovensko, tentoraz s predstavením Quidam. Znudená a odmeraná Zoé, ktorej rodičia nevenujú pozornosť, hľadá útočisko v imaginárnom svete Quidam. Dievčatko sa oddáva snovým predstavám a spoznáva rôzne postavy. Tie jej pomáhajú na ceste k oslobodeniu duše a nájdeniu zmyslu života. Zážitok z predstavenia Slnečného cirkusu umocní hudba kanadského skladateľa Benoita Jutrasa, ktorý bol v roku 1996 vyhlásený na Medzinárodnom cirkusovom festivale v Monte Carle za najlepšieho cirkusového skladateľa.

Scénu a techniku pre predstavenie Quidam priviezlo včera 22 kamiónov a samotné pódium stavia 150 ľudí. Artisti sú na Slovensku už od utorka. Svoj čas sa snažia aktívne využiť a venujú sa prípravám, čomu sa prispôsobil aj hotel, kde sú umelci ubytovaní. „Umelci si vyžiadali prerobenie jednej z kongresových sál hotela na provizórnu telocvičňu so žinenkami a s náradím,“ prezrádzajú organizátori. Dôležitú súčasť cirkusu tvoria pestrofarebné originálne kostýmy. Všetky sú ručne vyrobené na mieru artistov a vyžadujú si istú starostlivosť. Práve preto s cirkusom absolvujú turné aj traja krajčíri, pripravení zasiahnuť v prípade poškodenia odevu. V predstavení Quidam sa vystrieda 250 kostýmov, 250 párov topánok, 20 parochní, 30 klobúkov a 500 rôznych doplnkov oblečenia.

Predstavenie Quidam je súčasťou repertoáru Slnečného cirkusu už 19 rokov a ešte vždy je aj pre samotných artistov každé predstavenie výnimočné. „Zaujímavosťou je, že každé predstavenie sa v niečom líši od toho predošlého. Členovia súboru sú veľmi flexibilní a v prípade potreby sú schopní zastúpiť svojich kolegov,“ dodávajú organizátori.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Cirque du Soleil #cirkus #Quidam