Bábkové divadlo pripravilo zemepis pre najmenších

Zemepis pre najmenších pripravilo Bratislavské bábkové divadlo. Ponúka ho v novinke Prstom na mape. V premiére hru v Divadle Malá scéna STU na Dostojevského rade 7, kde bratislavskí bábkari hrajú počas rekonštrukcie svojej domovskej scény na Dunajskej ulici, titul možno vidieť už v sobotu 14. marca o 18:00 a titul sa hrá potom v nedeľu o 10:00 a 14:30. Ďalšie reprízy sú naplánované na 28. a 29. marca.

14.03.2015 12:00
Prstom na mape, bábkové divadlo Foto:
Bábkohra Prstom na mape má premiéru už 14. marca.
debata (1)

Hra Prstom na mape je určená pre deti od troch rokov a mala by potešiť všetkých, čo by sa radi vydali na cestu okolo sveta, ale práve nemajú na to čas či peniaze. Príbeh postavili autori textu a piesní Jana Miktiková a Ján Fakla na živote rodiny Túlavých, ktorých živí kolotoč. „V lete sa s ním natúlajú až – až, no v zime majú nútené voľno. Najmladší člen rodiny, Florián, má z toho hlavu v smútku. Nielenže sa nemôže túlať s kolotočom, nemôže sa túlať ani len pred domom, pretože má osýpky a musí ostať v posteli. No ocko s mamou sú vynaliezaví, a keďže Florián má narodeniny, rozhodnú sa, že mu predsa len malý výlet dovolia. Celá rodina sa ešte pred raňajkami vydáva na dobrodružnú cestu okolo sveta. A hoci nemajú ani auto, ani lietadlo, ani loď, predsa sa dostanú všade, kam sa im zažiada,“ avizuje v anotácii k novej hre pre deti Bratislavské bábkové divadlo.

Postavy v príbehu stvárnia: Andrej Kováč (Florián Túlavý), Adela Mojžišová (Ema Túlavá), Miriam Kalinková (Mama Túlavá) a Ján Morávek (Ocko Túlavý). Na novinke Prstom na mape sa ďalej podieľajú: Katarína Jánošová (dramaturgia), Dušan Krnáč (scéna), Naďa Salbotová (kostýmy a bábky), Róbert Mankovecký (hudba) a Elena Kolek – Spaskov (pohybová spolupráca).

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #bábkové divadlo #zemepis pre najmenších