Legendárny Semafor sa predstaví s pesničkami Jiřího Šlitra v Bratislave

Po Dejvickom divadle zavíta do Mestského divadla P. O. Hviezdoslava ďalšie známe pražské divadlo - pražský Semafor, ktorý sa predstaví s inscenáciou venovanou nedožitým 90. narodeninám Jiřího Šlitra, spoluzakladateľa divadla Semafor.

01.06.2015 11:37
Jitka Molavcova  Jiri Suchy Semafor Foto:
Jitka Molavcová a Jiří Suchý v hre Osvobozené divadlo Semafor.
debata

Známa dvojica Jiří Suchý a Jitka Molavcová v predstavení spája spomienky na minulé časy so sardinkou, Golemom a putovaním stonožky. O tom, že to je možné, sa diváci presvedčia 14. a 15. júna o 19:00 v Mestskom divadle Pavla Országha Hviezdoslava.

Zaznejú nezabudnuteľné piesne éry Osvobozeného divadla legiend Jiřího Voskovca, Jana Wericha (V + W) a skladateľa Jaroslava Ježka. Práve ich tvorba stála za zrodom divadla Semafor. Podľa Daniely Martinčekovej z Bratislavského kultúrneho a informačného strediska o tom vypovedá aj citát Jiřího Suchého k obsahu predstavenia – „Semafor sa pol storočia oslobodzoval. Od prvotného diletantizmu, od rôznych manierov, od ideologického tlaku, od ekonomického tlaku… Jediné, od čoho sa oslobodiť nechcel, bol vplyv Osvobozeného divadla“.

Predstavenie ponúkne interpretácie piesní z repertoáru oboch legendárnych divadiel – Osvobozeného divadla a Semaforu. „Nielen v tradičnom duchu, ale niektoré aj v novom aranžmáne. Moderný šat starým hitom dodáva aj ‚semaforská mládež‘ v podobe mladých hereckých tvárí.“ V predstavení si tak publikum pozrie aj hosťujúceho Michala Malátneho, lídra hudobnej skupiny Chinaski. V programe účinkujú aj Zuzana Maxa, Michal Stejskal, Magdalena Jedličková, Júlia Sabolová, Natálka Stejskalová, Ondřej Havel/ Petr Šudoma, Johanka Kopačková/ Vendula Parezová a Orchester divadla Semafor.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #Mestské divadlo P. O. Hviezdoslava #divadlo Semafor #Jiří Šlitr #Jiří Suchý #Jitka Molavcová #Osvobozené divadlo