Muzikál Dracula v kameňolome! Scéna vyrazí dych, sľubujú tvorcovia

Diváci a diváčky si budú môcť v sobotu 20. júna pozrieť herecké výkony Daniela Hůlku a Leony Machálkovej.

12.06.2015 07:00
Daniel Hůlka Foto:
Dracula v podaní Daniela Hůlku.
debata

Kultový český muzikál Dracula odohrajú 20. júna v pezinskom kameňolome na 56 metrov širokom pódiu. Na samotnej produkcii predstavenia sa bude podieľať vyše 200 pracovníkov. Z Prahy pricestuje na Slovensko 96-členný štáb vrátane technikov, hercov, spevákov a tanečníkov.

„Chceli sme, aby najslávnejší muzikál česko-slovenskej histórie oživil krásne spomienky našej generácie a nielen to. Do Pezinka privezie 15 kamiónov scénu, akú nemali možnosť vidieť ani diváci na premiére pred 20 rokmi. Architekt tohto muzikálu pán Daniel Dvořák pripravil do kameňolomu jej špeciálnu verziu, ktorá bude mať aj s použitými dobovými kulisami po stranách šírku 56 metrov. Celková výška stavby bude 12 metrov a hĺbka 20 metrov, a napríklad bočné kulisy budú tak monumentálne, že ich budú musieť postaviť na svoje miesto žeriavom,“ uviedla organizátorka muzikálovej šou Silvia Nemčovičová.

„Keďže ide o pomerne netradičné miesto konania, ktoré nie je prispôsobené na takéto produkcie je potrebné tam každú súčasť doviezť, vrátane elektriny o ktorú sa postarajú generátory, alebo 3500 stoličiek, ktoré budú pri tomto predstavení pod holým nebom potrebné pre prítomných divákov,“ doplnila Nemčovičová. Pre potreby hercov, technikov či cateringovej služby postavia 10 stanov, z ktorých niektoré budú slúžiť aj ako bufety či VIP priestory.

Najväčší zo stanov bude mať rozmery 5×40 metrov. Produkcia muzikálu pre potreby ubytovania štábu rezervovala takmer 100 hotelových izieb v neďalekom Pezinku. Pripravených bude tiež viac ako 1000 litrov minerálnej vody v rámci pitného režimu a stavba areálu sa začne už päť dní pred samotným predstavením. Osvetľovať samotné pódium či areál bude 130 rôznorodých svetiel. Diváci a diváčky budú môcť tiež sledovať veľkoplošné obrazovky s rozmermi 4×6 metrov.

Na výjazde z mesta Pezinok smerom na Pezinskú Babu bude opäť pripravené záchytné parkovisko, tentoraz s kapacitou až 2500 automobilov. Z parkoviska bude preprava riešená kyvadlovou dopravou 12 autobusmi. Do samotného kameňolomu bude vpustený iba limitovaný počet vozidiel so špeciálnym označením. Návštevníci a návštevníčky sa môžu tešiť napríklad na Daniela Hůlku, Leonu Machálkovú a Kamilu Nývltovú. V predaji je ešte zhruba 300 vstupeniek.

Muzikál Dracula prvý raz v premiére uviedli 13. októbra 1995 v Pražskom kongresovom centre pod režisérskou taktovkou zosnulého Jozefa Bednárika. V priebehu troch rokov ho videlo vyše 1,2 milióna diváčok a divákov. Na divadelné dosky sa predstavenie následne vrátilo v roku 2003 a pražské Divadlo Hybernia ho do svojho repertoára zaradilo od 5. februára 2009 do 28. mája 2011. Opätovne ho uviedli tento rok.

debata chyba
Viac na túto tému: #Pezinok #Dracula #kameňolom