Nezabudnite, Štúdio L+S hrá aj v júli

Vždy som sa rád pohyboval v kolektíve. Iste sa pamätáš, ako veselo bolo na Trati mládeže. Veľa sme toho nenastavali, ale o to viac sme sa zabavili, píše priateľovi Emilovi Miro.

01.07.2015 14:00
Listy Emilovi, Milan LaSICA Foto:
Barbora Švidraňová, Milan Lasica a Dominika Kavaschová v inscenácii Listy Emilovi.
debata

Keďže priatelia sú ďaleko a staromládenecký život mu pripadá fádny, nastúpi po dovŕšení osemdesiatky do starobinca. Aspoň v humorom, melanchóliou a múdrosťou iskriacej inscenácii Listy Emilovi, ktorá sa stala hitom sezóny v bratislavskom Štúdiu L+S.

S ďalšími šiestimi divácky príťažlivými predstaveniami ju uvedie Leto v Štúdiu L+S, ktoré do chladného hľadiska pozýva sloganom: Nezabudnite, hráme aj v júli! „Vlani sme prvýkrát otvorili divadlo aj počas prázdnin. Nápad mal úspech, preto aj tento rok ponúkame to najlepšie z nášho repertoáru,“ povedal riaditeľ Štúdia L+S Pavol Danišovič.

Je manželstvo tragédia alebo komédia? Pýta sa francúzsky dramatik Eric-Emmanuel Schmitt v hre Malé manželské zločiny. Na jednu misku váh kladie žiarlivosť, egoizmus, pokrytectvo aj každodennú koróziu vzťahu, na druhú zas spomienky, nehu a humor. Komorná inscenácia s Milanom Lasicom a Martou Sládečkovou dnes otvorí program Leta v Štúdiu L+S.

„Rybárik kráľovský je nielen úžasne napísaná hra, ale okrem presných charakterov prináša aj briskné myslenie a intelektuálnu iróniu. V konverzačnej komédii je dôležité hrať nielen emócie, ale aj pointy. Tieto dve veci sú niekedy nad ľudské sily, nie však pre nás troch,“ vtipkoval Milan Lasica na margo paradoxmi, sarkazmom, iróniou i láskavosťou pulzujúcej inscenácie, v ktorej hrá s Emíliou Vášáryovou a Milanom Kňažkom.

K ďalším magnetom letného „festivalu komédií“ patrí hravá inscenácia Život na trikrát, manželské stereotypy, depresie a nevery vtipne reflektujúca veselohra 69 vecí lepších než sex a trpkosmiešne dialógy Na fašírky mi nesiahaj. „Nezabudli sme ani na hudbymilovných fanúšikov. Peter Lipa si opäť pozve na svoj koncert Milana Lasicu a špeciálnu dramaturgiu si pripravil aj Braňo Kostka a jeho Fragile,“ dodal Pavol Danišovič.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #L+S #Listy Emilovi