Šialene smutná princezná sa dostane na divadelné dosky

Adaptáciu obľúbenej hudobnej rozprávky prinesie pražské Studio DVA. Hlavné úlohy stvárnia Berenika Kohoutová a Jan Cina. Kráľovského radcu si zahrá Jan Kraus.

24.01.2016 05:00
Šialene smutná princezná Foto:
Šialene smutná princezná z roku 1968 - Helena Vondráčková a Václav Neckář.
debata

Hudobná rozprávka Šialene smutná princezná (1968) sa dočká divadelnej adaptácie. Inscenáciu pre pražské divadlo Studio DVA pripravuje režisér Šimon Caban. V úlohe princeznej Heleny sa predstaví Berenika Kohoutová, princa Václava stvárni Jan Cina. Premiéru tvorcovia naplánovali na 25. novembra. Inscenáciu však budú uvádzať len do januára 2017.

Okrem spomínaných hercov sa v hre predstavia aj Daniela Kolářová, Roman Štabrňák či Anna Šišková. Kráľovských radcov si zahrajú Bohumil Klepl a Jan Kraus. „Na množstvo otázok, či budem hrať princa, musím odpovedať, že tentoraz nie. Ale celý život ma niekto podozrieva, že ‚kujem pikle‘. Šialene smutná princezná je pre mňa výbornou príležitosťou dokázať, že všetci, čo ma takto ohovárali, mali pravdu,“ povedal pre portál iDNES.cz 62-ročný Kraus.

V inscenácii použijú pôvodnú hudbu, ktorú pre film zložil vtedy 17-ročný Jan Hammer. Počas predstavenia zaznejú všetky piesne, a to aj Kujme pikle, Slza z tváře padá alebo Miluju a maluju, pričom ich zahrá živý orchester. „Nikdy som nemal šťastie hrať v muzikáli so živým sprievodom, pretože v Česku je to predsa len vzácnosť. O to som radšej, že sa mi to podarí,“ vyjadril sa predstaviteľ princa Jan Cina.

Rozprávku Šialene smutná princezná nakrútil Bořivoj Zeman. Hlavné postavy príbehu o princovi a princeznej, ktorí majú uzavrieť dohodnutý sobáš, no rozhodnú sa sami si vybrať partnera, stvárnili Helena Vondráčková a Václav Neckář. Vo filme si zahrali napríklad aj Stella Zázvorková, Jaroslav Marvan, Bohuš Záhorský, Josef Kemr, Darek Vostřel či František Dibarbora.

debata chyba
Viac na túto tému: #divadlo #muzikál #Šialene smutná princezná