Štúdio L+S sa zasmeje bulváru v komédii Lož má krásne nohy

Komédia o bulvári, živote s ním i živote v ňom. Takto avizuje bratislavské divadlo Štúdio L+S novú novinku s názvom Lož má krásne nohy.

28.03.2016 09:00
Herecké obsadenie inscenácie Lož má krásne nohy. Foto:
Herecké obsadenie inscenácie Lož má krásne nohy.
debata (1)

Jej premiéra sa uskutoční vo štvrtok 31. marca. Hru pripravilo autorské duo Michaela Doleželová a Roman Vencl, ktoré už má na svojom konte 14 spoločných divadelných hier. Tentoraz si vzali na mušku bulvár, informovala PR manažérka spoločnosti Forza Zuzana Čižmáriková.

Téma bulváru ako námet hry je podľa spoluautora novinky „Eska“ Romana Vencla náhodná. „Nič podobného sme ešte nepísali a pritom bulvárne média sa pomaly stávajú súčasťou našich všedných životov. Či už sa nám to páči alebo nie. Tak sme sa rozhodli, že si z toho urobíme trošku srandu,“ cituje tlačová správa Romana Vencla. Michaela Doleželová upozorňuje na dve stránky bulváru. „Na jednej strane je vtipné, že skutočne existujú ľudia živiaci sa písaním vymyslených nezmyselných bulvárnych článkov. Na strane druhej je smutné, že neustále pribúda tých, ktorí sú ochotní si tieto veci kupovať a nedaj bože im aj veriť.“ Vencl a Doleželová oba tábory postavili vedľa seba a vznikla z toho vtipná, i keď miestami aj trochu smutná hra.

Hlavnú úlohu naivného mladého novinára zverili autori hercovi Pavlovi Šimunovi. Skúsenú a cynickú novinárku si zahrá Aniko Vargová, milujúcu a na všetko pripravenú matku Zuzana Tlučková. Tvrdého majiteľa bulvárneho týždenníka, nad ktorým však neustále visí tieň jeho minulosti, stvárni Peter Sklár a úloha „femme fatale“, speváčky s balkánskymi koreňmi, pripadla Veronike Strapkovej. Herečka a bývalá účastníčka televíznej speváckej súťaže Hlas Česko Slovenska dostala v novej komédii aj dve pesničky ušité na mieru. O tie sa postarali Filip Tailor, Jan Ťoupalík a Jakub Nvota, dodala Čižmáriková.

Po premiére je komédia Lož má krásne nohy najbližšie na programe Štúdia L+S 5. apríla. Všetky predstavenia sa v sídle divadla na Námestí 1. mája 5 v bratislavskom Starom Meste začínajú o 19. h.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #premiéra #Štúdio L+S #komédia #Lož má krásne nohy