Lož má krásne nohy

Zuzana Tlučková je bez práce! Peter Sklár je na modelky! Kto by neuveril týmto či podobným titulkom, keby sa objavili na stránkach bulvárnych plátkov?

29.03.2016 12:00
28 loz ma krasne nohy  foto 2x Foto:
Anikó Vargová ako cynická novinárka a Zuzana Tlučková v úlohe na všetko pripravenej matky v komédii Lož má krásne nohy.
debata

Aj keď ich nevyhľadávate a nekupujete, nájdu si vás. Do sveta bulváru, života s ním aj v ňom nazerá komédia Lož má krásne nohy, ktorú vo štvrtok uvedie v premiére bratislavské Štúdio L+S.

„Téma prišla náhodou. Nič podobné sme ešte nenapísali a pritom bulvárne médiá sa pomaly stávajú súčasťou našich všedných životov. Či sa nám to páči, alebo nie. Tak sme sa rozhodli, že si z toho urobíme trošku srandu,“ hovorí Roman Vencl. V tandeme s Michaelou Doleželovou napísali už štrnásť divadelných hier. Krutú komédiu o bulvári, ktorú vytvorili špeciálne pre Štúdio L+S, naštudovali aj režijne.

Nemusia sa pýriť hanbou tí, čo kupujú bulvárne plátky pravidelne. Patria totiž k väčšine. Či sa nám to páči, alebo nie, bulvár je všade okolo nás. Je dokonca taký mocný, že hýbe aj spoločenským dianím. České tvorivé duo priviedlo na scénu skúsenú cynickú novinárku, mladého naivného bulvárneho „pisárika“, na všetko pripravenú matku a tvrdého majiteľa bulvárneho týždenníka, nad ktorým stále visí tieň jeho vlastnej minulosti. Samozrejme, chýbať nemôže ani femme fatale.

„Na jednej strane je smiešne, že skutočne existujú ľudia živiaci sa písaním vymyslených nezmyselných bulvárnych článkov. Na druhej strane je smutné, že stále pribúda tých, ktorí sú ochotní si tieto veci kupovať a nedajbože im aj veriť,“ pripomína Michaela Doleželová. Oba tábory postavili autori a režiséri vedľa seba a výsledkom je vtipná, hoci miestami aj trošku smutná komédia.

V komornej inscenácii sa predstavia Zuzana Tlučková, Anikó Vargová, Peter Sklár, Pavol Šimun a Veronika Strapková, ktorej pesničky na telo ušili Filip Tailor, Jan Ťoupalík a Jakub Nvota.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Štúdio L+S #Lož má krásne nohy