Karel Gott a Sagvan Tofi pripravujú muzikál Čas růží

Český spevák Karel Gott a jeho krajan, herec a producent Sagvan Tofi pripravujú muzikál Čas růží. Príbeh očakávanej novinky je postavený na skladbách 76-ročného Gotta. Za nápadom stojí spomínaný 51-ročný Tofi, ktorý musel pre napísanie scenára opakovane počúvať viac ako 2000 interpretových piesní. Napokon z nich vybral 30.

04.05.2016 07:00
KONCERT: Karel Gott - TURNÉ 2012 Foto: ,
Český spevák Karel Gott na archívnej snímke z roku 2012.
debata (2)

„Chcel som vytvoriť úplne nový príbeh, ktorý zatiaľ ostane pred verejnosťou tajný. Myslím si však, že si v ňom diváci a poslucháči nájdu určité paralely medzi životom nášho legendárneho speváka,“ povedal Tofi.

Hotový scenár herec neskôr priniesol samotnému spevákovi. „Najdôležitejší bol pre mňa jeho názor. Keď prišiel ten deň, išiel som za ním so scenárom s veľkou pokorou. Chcel som mu ho predtým, ako si ho prečíta, osobne prerozprávať. Takú trému som v živote nemal. Toľko rokov na tom robíte a potom sedíte pred Majstrom uňho v kuchyni a čakáte na ortieľ, ktorý povie,“ vyjadril sa Tofi, ktorý sa predstavil vo filmoch Vítr v kapse (1983), Kamarát do dažďa (1988) alebo Kamarád do deště II – Příběh z Brooklynu (1992).

Speváka scenár nadchol. „Hneď som vedel, že Sagvanov námet má nápad a bolo mi jasné, koľko mal Sagvan so scenárom práce, aby sa piesne k príbehu obsahovo hodili. Lenže, ako vieme, diváka väčšinou nezaujíma, koľko je za tým práce, o tom sa jednoducho nehovorí. Musí to byť jednoducho dobré, príbeh a správne vybrané piesne musia zaujať. Pretože diváci posudzujú podľa toho, aký v nich muzikál zanechá celkový dojem,“ vyhlásil Gott, ktorý pomáha s výberom piesní a úpravami scenára novinky. „Všetko pripomienkuje a aj celý tím vyberáme po dohode s ním. Rovnako to bude aj pri výbere obsadenia. Môžem ešte prezradiť, že okrem toho Karel maľuje úplne nový obraz, ktorý bude hrať v predstavení kľúčovú rolu,“ dodal Tofi. Premiéru muzikálu bude na budúci rok na jar hostiť pražské Hudební divadlo Karlín.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Karel Gott #muzikál #Sagvan Tofi #Čas růží