Leona Lewis si zahrá v muzikáli Cats na Broadwayi

Tridsaťjedenročná hudobníčka stvárni mačku Grizabellu, ktorá počas predstavenia spieva známu skladbu Memory, pričom nahradí jej pôvodnú predstaviteľku Nicole Scherzinger.

27.05.2016 16:00
Leona Lewis Foto:
Speváčka Leona Lewis .
debata

Tá sivú mačku hrala na londýnskom West Ende od roku 2014 a od projektu odišla po tom, čo sa presunul do USA.

Interpretka sa s novinkou pochválila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde napísala, že tomu nemôže uveriť. „Som nadšená a poctená, že budem hrať Grizabellu na Broadwayi,“ dodala. Na tweet zareagoval aj skladateľ Andrew Lloyd Webber a privítal ju do ich muzikálovej rodiny. Cats s Leonou Lewis uvedú v predpremiére 14. júla v newyorskom Neil Simon Theatre, oficiálnu premiéru bude mať muzikál 31. júla.

Cats zložil spomínaný britský skladateľ Andrew Lloyd Webber na motívy básní T.S. Eliota z roku 1939. Príbeh sa odohráva na každoročnom stretnutí mačiek z Jellica, keď usporadúvajú tajný mačací bál. Počas neho najstarší kocúr mačkám vždy prezradí, ktorá z nich dostane možnosť nového života. Muzikál mal premiéru v roku 1981 v v New London Theatre.

Leona Lewis pochádza z Londýna a preslávila sa v roku 2006, keď vyhrala tretiu sériu britskej speváckej súťaže The X Factor. Držiteľka troch nominácií na cenu Grammy má na konte päť štúdiových albumov – Spirit (2007), Echo (2009), Glassheart (2012), Christmas, with Love (2013) a I Am (2015). K jej najväčším hitom patria skladby A Moment Like This, Bleeding Love, Run, Better In Time či Happy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Broadway #Leona Lewis #Cats