Janek Ledecký začal skúšať muzikál Iago

Predstavenie bude mať premiéry 16. a 17. septembra v bratislavskom Divadle Nová scéna.

19.08.2016 16:00
janek ledecky Foto: ,
Český spevák Janek Ledecký.
debata

Okrem 54-ročného autora hudby a textov, ktorý sa objaví v titulnej úlohe, na predstavení spolupracujú aj Martin Kaprálik, Lukáš Adamec, Lukáš Pišta, Mirka Partlová, Dominika Richterová a americký režisér Robert Johanson.

Ledecký sa na muzikál, ktorý napísal na námet Shakespearovho Othella, veľmi teší. „Iago v mojom prevedení bude ten najväčší zloduch, ale súčasne aj veľký sympaťák, už Shakespeare to takto napísal a aj v živote je to tak, že za milou tvárou sa skrýva zlo. Diváci budú nášho Iaga milovať,“ uviedol a dodal, že sa mu páči celé obsadenie. „Som veľmi rád, že si postavu Othella zahrá Lukáš Adamec, ktorého som si všimol už v československej Superstar a svoj talent predviedol nedávno aj v show Tvoja tvár znie povedome. Prišiel na januárový konkurz a bol fantastický. Rovnako ako Mirka Partlová, ktorú poznám ešte z muzikálu Hamlet, kde ako mladučká hrala Oféliu, dnes dozrela presne do postavy Desdemony. Alebo Karolína Gudasová v postave Bahiye, čerstvá držiteľka Thálie, jedna z najtalentova­nejších českých muzikálových herečiek. Celé obsadenie muzikálu je veľmi silné, už po januárovom konkurze bol režisér Robert Johanson veľmi prekvapený, akí talentovaní sú slovenskí muzikáloví herci,“ povedal autor muzikálov Galileo, Hamlet a Vánoční zázrak aneb Sliby se maj plnit o Vánocích. Iago bude mať premiéry 16. a 17. septembra v bratislavskom Divadle Nová scéna.

Janek Ledecký pôsobil v skupine Žentour a neskôr sa vydal na sólovú dráhu, počas ktorej vydal albumy Na ptáky jsme krátký (1992), Právě teď (1993), Jenom tak (1994), Některý věci jsou jenom jednou (1995), Sliby se maj plnit o Vánocích (1996), Mít kliku (1997), Ikaros (2005) alebo Na konci duhy (2015). Vydal tiež album duetov Všichni dobří andělé (2014). Medzi jeho najväčšie hity patria skladby Proklínám, Na ptáky jsme krátký, Všechno bude fajn či Pěkná, pěkná, pěkná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Janek Ledecký #Divadlo Nová scéna #Iago