Príde muž mnohých zvukov. Preslávila ho Policajná akadémia

Ten chlapík z Policajnej akadémie, ktorý imituje najrôznejšie zvuky a uťahuje si tak nielen z kriminálnikov, ale aj z policajných kolegov.

23.09.2016 09:00
Michael Winslow Foto:
Michael Winslow, ktorý sa preslávil v komédii Policajná akadémia, sa prvýkrát predstaví so svojou šou na Slovensku.
debata

To je Larvell „motorová huba“ Jones, ktorého v sérii populárnych komédií z policajného prostredia stvárnil Michael Winslow. So svojou šou sa predstavil už v mnohých kútoch sveta, teraz príde prvýkrát aj do Bratislavy. V Istropolise sa predstaví 10. novembra o 20. hodine. Predstavenie bude v angličtine a bez tlmočníka, organizátori však tvrdia, že jeho šou je zrozumiteľná a okrem imitácií zvukov od výmyslu sveta či hudby sľubujú aj zábavné historky a špeciálnu verziu finálnej bojovej scény zo Star Wars.

Michael Winslow má prezývku muž desiatich tisícov zvukových efektov. Zaslúžene. Dokáže napodobniť prakticky čokoľvek, čo vydáva zvuk. Od vŕtačky po Jimiho Hendrixa. Podľa vlastných slov sa so svojím hlasom hral odkedy si pamätá a doteraz ho fascinuje, čo všetko ľudský hlas dokáže. „Začalo sa to náhodou. Viete, ako deti mávajú imaginárnych priateľov? Tak ja som mal tieto imaginárne zvuky, ktoré boli mojimi priateľmi. A vďaka týmto zvukom som sa postupne dostával do problémov,“ povedal portálu entertainment.ie Winslow, ktorý svoju kariéru začínal na ulici.

„Istý čas som bol pouličným umelcom,“ zaspomínal si na svoje začiatky v rozhovore pre denofgeek.com s tým, že na ulici nielen vystupoval, ale aj žil. Po istom čase si zarobil dosť peňazí na to, aby si kúpil auto. „Takže som sa stal mobilným bezdomovcom! To naozaj pomohlo. V aute môžete zapojiť reproduktory!“ spomínal na obdobie, keď sa z Colorada presunul do Kalifornie. Tu ho v polovici 80. rokov v Long Beach Theatre na Venice Beach objavili režisér Hugh Wilson a producent Paul Maslansky ako predskokana džezmena Counta Basieho a rozhodli sa mu dať príležitosť v prvej zo série komédií Policajná akadémia (1984). Úlohu Larvella Jonesa si Winslov zopakoval aj v ďalších šiestich pokračovaniach, ale tiež v rovnomennom seriáli. Animovaný Winslow sa objavil v seriáloch Griffinovci aj Simpsonovci, v sci-fi paródii Mela Brooksa Vesmírne gule sa objavil ako technik pri radare, talent využil aj v nemeckých komédiách Nežní zmätkári a pomáhal vytvárať zvuky, ktoré vydávajú príšerky Gremlins.

Keď sa londýnsky magazín TimeOut Winslowa pýtal, ako by charakterizoval svoje vystúpenia, odpovedal: „Je to z každého rožka troška. Sú tam vizuály, vtipy a, samozrejme, zvukové efekty. A niekoľko prekvapení. V podstate som hlasový gymnasta a som tu, aby som vám pomohol zabudnúť na to, že musíte platiť nájom,“ povedal Winslow. Na bratislavskom vystúpení bude mať aj hosťa – speváčku Katarinu Korcek s kapelou, ktorá v úvode večera zaspieva aj skladby z obdobia pôsobenia v skupine MadeIIMate, ale aj nové piesne z pripravovaného albumu.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Policajná akadémia #Michael Winslow