Elton John pripravuje animovanú adaptáciu slávneho muzikálu

Anglický spevák, klavirista a skladateľ Elton John pripravuje animovanú adaptáciu muzikálu Jozef a jeho zázračný farebný plášť.

03.04.2017 07:00
Elton John Foto: ,
Elton John sa s viac ako 300 miliónmi predaných nahrávok radí medzi najúspešnejších hudobníkov.
debata

Na podujatí CinemaCon v Las Vegas o tom informoval Adam Fogelson z di­vízie Motion Picture Group spoločnosti STX, ktorá bude zastrešovať jeho výrobu. Sedemdesiatročný umelec bude na novinke spolupracovať s autormi pôvodného projektu Andrewom Lloydom Webberom a Timom Riceom. Poslední dvaja menovaní pritom v animovanej snímke predstavia aj nové piesne. O produkciu sa postarajú spoločnosti Rocket Pictures, ktorú vedie Johnov manžel David Furnish, a Really Useful Group. 

Spomínaný muzikál napísali Webber s Riceom koncom 60. rokov minulého storočia a bol ich prvým projektom, ktorý uviedli verejne. Príbeh je založený na biblickom príbehu z knihy Genezis o Jozefovi a jeho bratoch. Tí naňho žiarlili a predali ho ako otroka do Egypta, kde sa pre svoje schopnosti vykladať sny dostal do priazne faraóna. Po čase príde do Egypta aj Jozefova rodina, s ktorou sa nakoniec zmieri. 

debata chyba
Viac na túto tému: #Elton John #Jozef a jeho zázračný farebný plášť