Hra o Harrym Potterovi získala rekordný počet Olivier Awards

Divadelná hra 'Harry Potter a prekliate dieťa' získala rekordných deväť cien Laurence Olivier Award (Olivier Awards), ktoré sa v noci udeľovali v londýnskej Royal Albert Hall.

10.04.2017 07:33
debata

Hru napísal Jack Thorne na základe originálneho príbehu, ktorý pripravil spolu so spisovateľkou Joanne Rowlingovou a divadelným režisérom Johnom Tiffanym.

Hra mala premiéru vlani v júli, pričom scenár bol vydaný aj knižne a všeobecne sa považuje za ôsme oficiálne pokračovanie ságy o tomto mladom čarodejníkovi.

Hra bola nominovaná v 11 kategóriách a sošku s podobizňou busty britského herca Laurencea Oliviera udelila porota v kategóriách nová hra (divadlo Palace Theatre), réžia (John Tiffany), herec v hlavnej úlohe (Jamie Parker), herec vo vedľajšej úlohe (Anthony Boyle), herečka vo vedľajšej úlohe (Noma Dumezweniová), scéna (Christine Jonesová), kostýmy (Katrina Lindsayová), osvetlenie (Neil Austin) a ozvučenie (Gareth Fry).

‚Harry Potter a prekliate dieťa‘ tak prekonal doterajší rekord, ktorý s počtom siedmich víťazstiev spoločne držali divadelné hry „Muzikál Matilda“ (2011) a „Podivný prípad so psom“ (2012).

Olivier Awards sa udeľujú každoročne za výnimočné výsledky v dramatickom, opernom a tanečnom umení na doskách výlučne londýnskych divadiel. Ide o najvyššie ocenenie svojho druhu v Británii.

debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #divadelné ceny #Harry Potter #Royal Albert Hall #Olivier Awards