Kremnické gagy ponúknu humor z Európy aj Nového Zélandu

V Kremnici sa začiatkom septembra uskutoční už 37. ročník medzinárodnej prehliadky amatérskych a profesionálnych kulinárov humoru a satiry – Európsky Festival humoru a satiry Kremnické gagy 2017.

22.08.2017 16:00
Zuzana Kronerová Foto: ,
Na čele Akadémie humoru je herečka Zuzana Kronerová.
debata

Do historického centra Kremnice príde predviesť svoje majstrovské umenie viac ako 200 autorov a interpretov z piatich štátov Európy, Nového Zélandu a Slovenska. Podlinkovou témou festivalu je konzum verzus kvalitný humor a kultivovaná zábava, ktoré sú dramaturgickou prioritou posledných 14 ročníkov festivalu.

Nominované diela a výkony umelcov v ôsmich kategóriách bude sledovať a následne ocenení v podobe Zlatého gunára či Trafenej husi medzinárodná Akadémia humoru na čele s prezidentkou Zuzanou Kronerovou.

Kremnické gagy 2017

V piatok o 11:00 je naplánované slávnostné otvorenie v areáli Mestského hradu, následné odhalenie nosa karikaturistu a novinára Ján Schustera v Uličke slávnych nosov a jeho výstava kresleného humoru v Lyžiarskom múzeu.

Najnovšími slovenskými špecialitami „nasýtia“ divákov Divadlo Commedia Poprad s ich paródiou Don Quichot a Sancho Panza, z korenistej satiry na súčasné spoločenské a politické pomery upieklo Divadlo ASTORKA z Bratislavy fajnový autorský koláč s názvom Jama deravá. Na umenie Kataríny Kolníkovej si zaspomína Radošinské naivné divadlo v inscenácii Lás-ka-nie 2.

Divadlo v Dlouhé z Prahy naservíruje mladým divákom recesistickú komédiu Viliama Klimáčka Deň, Keď zomrel Gagarin, kapela Sto zvířat ponúkne hudobné zvieracie pochúťky zo svojho turné Best of Elephantour.

Lákadlom bezpochyby bude pohybovo-pantomimická show svetového majstra fyzického divadla Trygve Wakenshawa, pôvodom z Nového Zélandu.

Európsky Festival humoru a satiry Kremnické gagy sa uskutoční od 1. do 3. septembra 2017 na 12 scénach a pódiách.. V programe je 22 hlavných produkcií a približne aj toľko sprievodných akcií, ktoré sú pre návštevníkov Kremnice zadarmo.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Kremnické gagy #humor