Polunin prilákal do Bratislavy Európu, vráti pozornosť ľudí k baletu?

Nedávno navštívil Bratislavu a prilákal fanúšikov z celého sveta. Tanečník Sergej Polunin patrí medzi baletné legendy, hoci ešte zďaleka nedovŕšil ani tridsiatku.

10.10.2017 15:03
Sergej Polunin Foto:
Tanečník a baletný umelec Sergej Polunin pod paľbou otázok slovenských novinárov.
debata

Ukrajinský rodák sa zúčastnil osobne na premietaní dokumentu Dancer, ktorý zachytáva jeho život a úvod aj vrchol kariéry a následne mapuje aj jeho rozhodnutie opustiť svet baletu a vrhnúť sa do nových aktivít.

V hľadisku Opery SND sa usadili pre pár týždňami diváci zo Slovenska, ale aj Veľkej Británie či Talianska. Dočkali sa premietania spomenutého dokumentu, ale tiež dvoch tanečných čísiel a záverečnej diskusie, na ktorej sa zúčastnila aj Poluninova mama Galina. Celý koncept vytvoril kreatívny konzultant a producent Miloš Harajda.

Fotograf Kurt Stallaert s partnerkou sa prišli...
Štylistka Zuzana Kanisová a producent...
+6Riaditeľ SND Marián Chudovský nechýbal. Spolu s...

Práve on zoznámil Polunina aj s fotografom a režisérom Davidom LaChapellom, ktorý nakrútil emotívne a doteraz obdivované a citované baletné číslo vo videoklipe Take me to church od Hoziera. Práve túto choreografiu mali diváci možnosť vidieť aj v Bratislave. Harajda sa tiež priznal, že by v budúcnosti pomocou dokumentu Dance motivoval mladú generáciu k tanečnému umeniu a návratu k umeniu ako takému. „Chceli by sme film premietať ako motivočno-edukačnú pomôcku pre základné a stredné školy formou individuálnych projekcií. Balet u nás absentuje a bolo by dobré zmeniť to,“ komentoval pre Pravda.sk

Na Polunina, ktorý sa správal veľmi srdečne a neváhal sa fotografovať s mladými aj staršími fanúšikmi, sa prišiel pozrieť aj fotograf Kurt Staalaert či napríklad domáce tváre ako Zuzana Kanisová, Saskia Repčíková či Jana Mutňanská.

Miloš Harajda a Galina Poluninová. Foto: archív SND
Miloš Harajda a Galina Poluninová. Miloš Harajda a Galina Poluninová.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #balet #SND #tanec #Sergej Polunin #Dancer