Kde hľadať šťastie? Skúste to v Divadle Jána Palárika

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v sobotu 16. decembra premiéru hry Modrý vták od belgického autora Mauricea Maeterlincka, nositeľa Nobelovej ceny za literatúru.

15.12.2017 16:00
Maurice Maeterlinck Foto:
Hru Modrý vták napísal nositeľ Nobelovej ceny za literatúru, belgický autor Maurice Maeterlinck (na snímke v roku 1901).
debata

Hra zo začiatku minulého storočia je považovaná za klenot v dramatickej tvorbe určenej pre deti. Autor v nej popisuje snovú výpravu dvoch detí za tajomným modrým vtákom, ktorý je metaforou ľudského šťastia. Režisérom najnovšieho predstavenia Divadla Jána Palárika je Peter Palik.

„Našou snahou nie je len pretlmočiť ideu diela najmladšej generácii, ale pomocou poetických obrazov a emotívnej hudby ponúknuť divákovi silný estetický zážitok,“ uviedol režisér Palik. Dobrodružná cesta plná neobyčajných stretnutí sa stáva cestou poznania. Deti na jej konci pochopia, že skutočné šťastie nemožno naháňať, ale že je ukryté v schopnosti ľudí súcitiť a rozdávať šťastie ostatným.

Dramaturgom a autorom hudby je Martin Geišberg, ktorý hudobne spolupracoval s Danielom Špinerom. Scénu navrhol umelecký šéf divadla Ján Zavarský, kostýmy Eva Kleinová. V hre účinkujú Martin Križan, Silvia Holečková, Tomáš Vravník, Michal Jánoš, Petra Blesáková a ďalší. Najbližšie reprízy hry Modry vták budú 23. a 24. januára. Agentúru SITA o najnovšej premiére informovalo Divadlo Jána Palárika.

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo Jána Palárika #Modrý vták #Maurice Maeterlinck