Muzikál Hamilton je jasným favoritom Olivier Awards

Zoznamu kandidátov na divadelné ceny Laurencea Oliviera vládne muzikál Hamilton. Westendská produkcia populárnej inscenácie Lin-Manuela Mirandu o politikovi Alexandrovi Hamiltonovi, ktorý bol jedným z otcov zakladateľov Spojených štátov amerických, získala rekordných 13 nominácií vrátane kategórií Najlepší nový muzikál, Najlepšia réžia (Thomas Kail) alebo Najlepší herec v hlavnej úlohe muzikálu (Giles Terera a Jamael Westman).

07.03.2018 11:28
Hamilton Foto:
Hamilton je westendská produkcia populárnej inscenácie Lin-Manuela Mirandu o politikovi Alexandrovi Hamiltonovi.
debata

Prekonala tak muzikál Hairspray a hru Harry Potter a prekliate dieťa, ktoré v rokoch 2008 a 2017 nominovali celkovo 11-krát. Hamilton však môže dostať len 10 trofejí, keďže má v kategóriách Najlepší herec v hlavnej úlohe muzikálu a Najlepší herec vo vedľajšej úlohe muzikálu po dve a tri nominácie.

O tri nominácie menej má muzikál Follies, ktorý sa napríklad tiež uchádza o cenu za najlepšiu réžiu (Dominic Cooke), ale aj o trofej v kategórii Najlepšia herečka v hlavnej úlohe muzikálu (Imelda Staunton a Janie Dee). Staunton je pritom nominovaná aj na cenu pre najlepšiu herečku za výkon v inscenácii Kto sa bojí Virginie Wolfovej?. Osem nominácií na Olivier Awards má hra The Ferryman. Inscenácia môže získať cenu v kategóriách Najlepšia nová hra, Najlepšia réžia (Sam Mendes), Najlepšia herečka (Laura Donnelly) alebo Najlepší herec (Paddy Considine).

Trofej pre najlepšiu herečku môžu okrem Donnelly a Staunton dostať aj Lesley Manville (Cesta dlhého dňa do noci) a Audra McDonald (Lady Day at Emerson's Bar & Grill). V mužskej kategórii sú to okrem Considinea aj Bryan Cranston (Network), Andrew Garfield (Anjeli v Amerike) a Andrew Scott (Hamlet). V muzikálových kategóriách o cenu pre najlepšiu herečku bojujú tiež Shirley Henderson (Girl From the North Country) a Josie Walker (Everybody's Tal­king About Jamie) a o trofej pre najlepšieho herca Ciarán Hinds (Girl From the North Country) a John McCrea (Everybody's Tal­king About Jamie).

Slávnostné udeľovanie cien sa uskutoční 8. apríla v londýnskej Royal Albert Hall. Moderátorkou večera bude herečka Catherine Tate.

debata chyba
Viac na túto tému: #nominácia #muzikál #Olivier Awards #Alexander Hamilton