V Divadle z pasáže ožila svetoznáma drevená bábka

Mestské divadlo Divadlo z pasáže v Banskej Bystrici, ktoré ako jediné komunitné divadlo svojho druhu na Slovensku, zamerané na zdravotne postihnutých klientov, pripravilo novú premiéru na motívy príbehu od Carla Collodiho Pinocchio.

10.03.2018 11:03
debata (1)

Očarujúce, šťavnaté, myšlienkovo bohaté a vizuálne príťažlivé je dielko Pinocchio, ktoré vyšlo z režijnej spolupráce Anny Tomaštíkovej a Petra Vrťa. Klienti komunitného centra svojou snahou a zanietením umocňujú pozitívne pocity a nadšenie, ktoré vyplýva z ich odovzdanosti a úprimnej radosti z práce.

Malá drevená bábka, ktorá už obletela celý svet, ožila v rukách hercov a rozpráva svoj príbeh starého osamelého muža, ktorý je tak opustený, že si vystružliká vo svojej dielničke vlastné dieťa, chlapca, a dá mu meno Pinocchio.

Mestské divadlo Divadlo z pasáže v Banskej... Foto: Divadlo z pasáže
Pinocchio, Divadlo z pasáže Mestské divadlo Divadlo z pasáže v Banskej Bystrici pripravilo novú premiéru na motívy príbehu od Carla Collodiho Pinocchio.

Pinocchio žije svoj vlastný život, porobí aj množstvo chýb a nedorozumení a to všetko preto, aby rástol a vyvíjal sa a napokon opäť skončil v rukách svojho milovaného otca.

Rozprávka pre deti od troch do sto rokov zapĺňa hľadisko Centra nezávislej kultúry Záhrada, ktoré sídli v Benitzkého pasáži na Námestí SNP v Banskej Bystrici, a tak ako všetky predstavenia Divadla z pasáže prináša radosť, povzbudenie a v neposlednom rade humor a láskavosť. Ako vždy je predstavenie obohatené o hudobnú zložku, v prípade Pinocchia ide však o čosi viac.

Hudobné prevedenie pripravila skupina hudobníkov na čele s režisérkou divadla a osviežila už aj tak očarujúce predstavenie, ktoré vynikajúco narába so svetelnou technikou (Ján Čief), rôznymi divadelnými pomôckami a dramaturgickými a režijnými posunmi. Či už je to tieňové divadlo, divadelná šou či tanec a spev, to všetko vytvára nevšedný umelecký dojem. Mestské divadlo Divadlo z pasáže tak má v repertoári ďalšie divadelné predstavenie, ktoré dáva radosť a potešenie nielen divákom, ale aj samotným tvorcom.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo z Pasáže #Pinocchio