Muzikál Mamma Mia! mieri aj na východné Slovensko

V rámci pripravovaného turné, ktoré odštartuje vo februári budúceho roka, zavíta predstavenie do štyroch východoslovenských miest.

06.06.2018 05:00
Soňa Norisová Foto:
V muzikáli Mamma Mia! sa predvedie aj herečka Soňa Norisová.
debata

Slovenskú verziu svetového muzikálu Mamma Mia! uvidia diváci a diváčky začiatkom budúceho roka aj na východnom Slovensku. Predstavenie totiž mieri vo februári a marci do Popradu, Bardejova, Prešova a Michaloviec.

Východoslovenské publikum si vychutná nielen príbeh lásky dvoch generácií, ale aj profesionálne výkony Kataríny Hasprovej a Sone Norisovej v hlavnej úlohe. Okrem nich sa v muzikáli predstavia tiež Sisa Sklovská, Jana Hubinská, Zuzana Vačková, Peter Kočiš, Róbert Halák, Marcel Ochránek, Martin Kaprálik a Pavol Plevčík a v neposlednom rade i mladá herecká generácia, Mirka Drínová, Romana Dang Van, Patrik Vyskočil a Dárius Koči.

Muzikál Mamma Mia!, postavený na nesmrteľných hitoch skupiny Abba, predstavuje celosvetový fenomén. Do dnešného dňa ho uviedli vo vyše 40 krajinách na všetkých kontinentoch, pričom potešil už viac 56 miliónov divákov a diváčok na celom svete. Podľa štatistík každý deň na rôznych miestach sveta odohrajú minimálne sedem predstavení Mamma Mia!.

Slovenskú verziu uzrelo od jeho premiéry 10. novembra v Divadle Nová scéna viac ako 25-tisíc divákov a diváčok. Generálna riaditeľka divadla Ingrid Fašiangová neskrýva radosť, že tvorcovia a herci s muzikálom budúci rok vycestujú i na východ. „Teší nás, že jednu z úspešných inscenácií divadla Nová scéna môžeme uviesť pre divákov, pre ktorých je cesta k nám, do Bratislavy, vzdialená. Muzikál Mamma Mia! je symbióza vynikajúcich profesionálnych výkonov, realizačného stvárnenia a skvelých pesničiek v sprievode živého orchestra! Preto veríme, že počas budúcej zimy prinesieme na východné Slovensko aj kus letnej atmosféry a relaxu,“ povedala.

Jej nadšenie zdieľa aj Katarína Hasprová. „Som veľmi šťastná, že môžem hrať postavu Donny. Skĺbili sa v nej všetky možné herecké polohy, má v sebe ľahkosť a humor, môžem sa v nej vyblázniť, v druhej časti môžem prejaviť hlbšie emócie vo vážnejších a vypätejších situáciách. Verím, že známy song The Winner Takes It All, je zážitkom nielen pre mňa, ale aj pre divákov, ktorí ma už zaň odmenili počas predstavenia aj standing ovations. Veľmi sa už teším na divákov na Východnom Slovensku, som presvedčená, že aj im spolu s kolegami prinesieme kus dobrého divadla,“ poznamenala speváčka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Mamma mia!