Štrbské Pleso ponúkne Kuba v Tatrách

V prírodnom areáli pod skokanskými mostíkmi na Štrbskom Plese sa 4. augusta uskutoční divadelno-hudobný projekt Kubo v Tatrách.

07.06.2018 07:00
Peter Brajerčík Foto:
V hlavnej úlohe sa v muzikáli Kubo predstaví Peter Brajerčík.
debata

Organizátori podujatia tým nadviažu na úspešné minuloročné predstavenie Lúčnica v Tatrách.

Do Tatier tentoraz zavíta nové muzikálové spracovanie divadelnej hry Kubo Jozefa Hollého v réžii Ivana Blahúta, ktoré malo premiéru 20. mája v piešťanskom Dome umenia. Predstavenie vzdáva hold velikánovi slovenskej filmovej a divadelnej scény Jozefovi Kronerovi. Piesne k nemu zložila Sima Martausová a folklórnu fashion show naň pripravila Adriena Adamíková.

V hlavnej úlohe sa v muzikáli predstaví Peter Brajerčík, Anču stvárni buď Adela Mojžišová alebo Silvia Soldanová Holečková, ktoré sa v tejto postave alternujú. Okrem nich si v predstavení zahrajú Milan Bahúl, Marta Potančoková, Judita Hansman, Tomáš Palonder, Katarína Ivanková, Zdeněk Klusák, Peter Trník, Peter Makranský, Renata Ryníková, Štefan Richtárech a Elena Kolek Spaskov. Svojim tancom muzikál oživia profesionálni tanečníci a sólisti Lúčnice Anička a Michal Dudášovci.

Organizátori podujatia pripravili pre návštevníkov a návštevníčky aj sprievodné akcie – spievanie okolo Štrbského plesa s folklórnymi skupinami a súbormi z okolia Tatier a vystúpenie detských folklórnych súborov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kubo v Tatrách