Priscilla Presley oživí v Prahe Elvisa

Vďaka bývalej manželke Elvisa Presleyho Priscille uvidia Elvisovi fanúšikovia po prvý raz unikátny projekt Elvis - Live on Screen „The Wonder of You“.

10.06.2018 12:00
Priscilla Presley Foto:
Projekt Elvis - Live on Screen „The Wonder of You“ príde do Prahy.
debata

Projekt má oživiť odkaz Elvisa Presleyho a originálnym spôsobom vracia jeho najznámejšie hity na svetové pódia. Veľkolepú šou, ktorá sa bude konať v piatok 8. júna v pražskej O2 Aréne, príde predstaviť českým a slovenským fanúšikom sama Priscilla Presley.

Piesne legendárneho speváka na koncerte v Prahe bude sprevádzať Český národný symfonický orchester a sólisti, čo celému programu iste dodá silu. Fanúšikovia nielen uvidia Elvisa na veľkoplošnej LCD obrazovke zavesenej nad pódiom v originálnych záberoch, ale budú počuť aj nové remastrované zvukové záznamy. Zaujímavé spojenie Elvisovho výnimočného hlasu so živým symfonickým orchestrom a s vokálmi sľubuje nezabudnuteľnú šou jednej z najväčších ikon svetovej hudby.

Divákov bude celým programom sprevádzať Priscilla, ktorá bude publiku rozprávať príbehy z jej spoločného života s Elvisom, ktorý má aj v súčasnosti na celom svete milióny fanúšikov. Prezradí tiež, čo sa skrýva za tvorbou Presleyho najväčších hitov. Do spomienok na Elvisa, ktorý v Európe nikdy nevystupoval, vraj zapojí aj divákov.

Je skoro neuveriteľné, že z niekdajšej naivnej Priscilly, ktorá podľa vlastných slov do svojich 29. narodenín nikdy nepodpísala jediný šek, sa stala úspešná herečka, a najmä veľmi úspešná podnikateľka. Práve ona má obrovské zásluhy na tom, že Elvis Presley aj vyše štyridsať rokov po svojej smrti patrí medzi najlepšie zarábajúcich svetových umelcov. Takmer všetko, na čo siahla, dokázala premeniť na zlato.

V roku 1982 sa Priscilla postarala o to, že z niekdajšieho Elvisovho sídla Gracelandu v Memphise sa stalo múzeum. Často ho označujú za druhý najslávnejší obytný dom v Spojených štátoch – hneď po Bielom dome. Pred deviatimi rokmi „osviežila“ slávne Elvisove vianočné piesne, ktoré spieval so známymi americkými popovými a country speváčkami, čím vznikol album Duety.

V roku 2010 vyšiel na popud Priscilly ďalší album Viva Elvis, na ktorom je pôvodný Elvisov spev zasadený do širokého spektra nových hudobných aranžmánov. Tento nový zvuk len potvrdil Elvisovu všestrannosť a schopnosť majstrovsky zvládať všetky hudobné žánre. Všetky piesne z tohto albumu zazneli na veľkej rovnomennej šou v Las Vegas, kde Priscilla osobne dohliadla na vznik predstavenia, choreografie a dychberúce tanečné kreácie v podaní svetoznámeho Cirque du Soleil. A Priscilla stojí aj za troma úspešnými albumami, na ktorých v rokoch 2015 – 2017 dala nahrať k Elvisovmu hlasu britský The Royal Philharmonic Orchestra. Vyšli pod názvami The Wonder of you: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra, If I Can Dream: Elvis Presley with the Royal Philharmonic Orchestra a Christmas with Elvis and the Royal Philharmonic Orchestra.

Takže nečudo, že práve Priscilla stojí aj za najnovším projektom Elvis – Live on Screen „The Wonder of You“. Po Spojených štátoch, Veľkej Británii a Nemecku ožijú piesne kráľa rokenrolu 6. júna v Budapešti a 8. júna v Prahe.

Eva Kubáňová

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Elvis Presley #The Wonder Of You