Keď konverzačka nie je povrchná zábava

"Rybárik kráľovský je úžasné napísaná hra, ktorá okrem presných charakterov prináša aj briskné myslenie a intelektuálnu iróniu," povedal Milan Lasica.

08.07.2018 15:27
Emília Vášáryová, Milan Kňažko a Milan Lasica Foto:
Emília Vášáryová, Milan Kňažko a Milan Lasica v predstavení Rybárik kráľovský.
debata

„V konverzačnej komédii je dôležité hrať nielen emócie, ale aj pointy. Tieto dve veci sú niekedy nad ľudské sily, nie však pre nás troch,“ pokračoval jeden z protagonistov inscenácie Rybárik kráľovský, ktorému na scéne sekundujú Emília Vášáryová a Milan Kňažko. Dojímavý príbeh o ľuďoch, ktorí sa napriek pribúdajúcim rokom dokážu tešiť zo života, podpichne i pobaví tých, čo zájdu do bratislavského Štúdia L&S.

Bratia Filip a Richard pochádzajúci zo slávnej divadelnej rodiny vedia, ako chutí sláva, potlesk a obdiv. Radi sa však nemajú. Keďže peňazí rapídne ubúda, kývnu na ponuku hrať v inscenácii o bratoch, ktorí sa nenávidia. Tak sa začína príbeh predstavenia Starí majstri, ktorým program Leta v Štúdiu L&S v nedeľu pokračuje. Dvojicu bratov De Manovcov si s chuťou „podávajú“ Milan Lasica a Martin Huba. „Na pľaci sme sa stretli traja režiséri. Obaja predstavitelia hrdinov hry mali aj svoje režijné nápady. Vždy sme si ich demokraticky vyrozprávali a kto mal silnejšie argumenty, vyhral,“ spomína na prípravu predstavenia režisér Juraj Nvota.

„Taký mladík,“ vzdychne jedna. „Veď áno, má iba sedemdesiat,“ zhodnotí druhá hrdinka komédie Staré dámy, ktoré budúci týždeň vystriedajú na javisku Starých majstrov. V trpkosmiešnom príbehu bojujú proti sebe vtipná a zemitá Maggie, s ktorou sa život nemaznal, s elegantnou Elizabeth z najvyšších spoločenských kruhov. V ľahkej komédii s prvkami čierneho humoru excelujú Kamila Magálová a Zdena Studenková. Milovníci dobrého divadla, ktorí počas roka nemajú na návštevu stánku Thálie čas, si majú z čoho vyberať.

Tradičným koncertom Milana Lasicu a Petra Lipu program Leta v Štúdiu L&S v pondelok 16. júla vyvrcholí. Ako sa stalo zvykom bardov našej kultúrnej scény, k pesničkám a dobrej hudbe pridajú aj za hrsť historiek a postrehov z vlastného života.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Milan Lasica #Milan Kňažko #Štúdio L&S