Na Bratislavskom hrade zahrajú Červenú čiapočku

Kým od 14. do 26. júla na Bratislavskom hrade v rámci Letných shakespearovských slávností každý večer o 20.30 hrajú Komédiu omylov, v nedeľu 22. júla o 16. hodine sú na nádvorí vítané deti. V dekoráciách veselej Shakespearovej frašky sa ešte pred večerným predstavením pre dospelých bude odohrávať príbeh o Červenej čiapočke.

20.07.2018 09:00
Červená čiapočka, rozprávka, bábky, bábkové... Foto:
Banskobystrické Divadlo Na rázcestí odohrá na nádvorí Bratislavského hradu rozprávku Červená čiapočka.
debata

Rozprávka má podtitul Večer u Madame d`Aulnoy, keď sa podával jahodový čaj a rozprávali rozprávky. Predstavenie banskobystrického Divadla na rázcestí je určené pre deti od 4 rokov. Tamojší divadelníci prezradili, že inšpiráciu na nové spracovanie obľúbenej rozprávky im ponúkol starobylý romantický salón jednej dámy, kde si dvorania a dvoranky veľmi radi rozprávali rôzne príbehy a tým sa zabávali. A práve teraz sa pobavia s rozprávkou o Červenej Čiapočke.

Inscenácia podľa scenára Ivety Škripkovej a v réžii Mariána Pecka dosiahla viac ako 200 repríz a patrí medzi stálice repertoáru Divadla na rázcestí. Možno aj preto, lebo rozprávky nemajú vek. V inscenácii môžete vidieť bábky marionety a manekýnov. Scénu vytvoril Ján Zavarský, hudbu (rovnako ako v nasledujúcej Shakespearovej Komédii omylov) zložil Róbert Mankovecký, bábky a kostýmy mala na starosti Eva Farkašová.

V rozprávke uvidíte hrať Mariannu Mackurovú, Alenu Sušilovú/Máriu Šamajovú a Filipa Štrbu. Predstavenie, ktoré sa na repertoári banskobystrického divadla drží už od septembra 1997, trvá 75 minút. Iste teda stojí za to, vziať deti v nedeľu na Hrad.

Vstup je voľný.

debata chyba
Viac na túto tému: #deti #divadlo #rozprávka #Letné shakespearovské slávnosti #Shakespeare s deťmi na hrade