Muži bez hraníc sú témou novej sezóny v Divadle Andreja Bagara

Nová divadelná sezónna v Divadle Andreja Bagara (DAB) v Nitre sa bude niesť v znamení motta Muži bez hraníc.

08.09.2018 13:00
Barbora Andreščíková Foto:
Herec Roman Poláčik (na zábere z inscenácie Ľudia, miesta a veci) sa predstaví aj v Mechanickom pomaranči.
debata

Po predchádzajúcej sezóne s názvom Cherchez la femme venovanej ženám, prenieslo DAB pozornosť na mužov a mužský svet. Ako pripomína riaditeľ DAB Jaroslav Dóczy, sezóna s názvom Muži bez hraníc prinesie strhujúcu mužskú energiu, vášeň, silu, duchaplnosť, vynaliezavosť a vtip.

Všetky pripravované premiéry v sezóne 2018/2019 prinášajú mužské témy a výrazné mužské postavy. Autori i režiséri všetkých pripravovaných titulov sú takisto muži. „Neberieme to ako odvetu k tej ženskej minulej sezóne, ale naozaj, všetky tie tituly sa vyvŕbili tak, že spoločným menovateľom v nich je muž, ktorý je hýbateľom deja a stojí za rozvíjaním celého príbehu,“ vysvetlil herec a šéf umeleckého súboru DAB Juraj Ďuriš.

V novej sezóne pripravuje divadlo celkovo päť nových titulov. Sezónu otvorí 21. septembra premiéra hry Mechanický pomaranč, ktorá sa v réžii Juraja Augustína začala pripravovať ešte pred divadelnými prázdninami. Ďalšou inscenáciou bude komédia Dámsky krajčír v réžii Juraja Bielika. Premiéru bude mať vo Veľkej sále DAB 16. novembra.

Ďalším titulom, ktorý sa bude uvádzať v Štúdiu DAB, bude inscenácia Meno v réžii Matúša Bachynca s plánovaným termínom premiéry 18. januára. „Nasledujúca hra bude podľa knižnej predlohy Hlava XXII. Režírovať ju bude Ján Luterán a jej premiéru uvedieme 8. marca. Poslednú inscenáciu bude mať na starosti režisér Lukáš Brutovský a bude to slovenská klasika Drotár s dátumom premiéry 24. mája,“ uviedol Ďuriš.

Novinkou divadelnej sezóny 2018/2019 budú podľa riaditeľa DAB aj vernostné bonusové karty. „Každý, kto sa do tohto programu prihlási, bude zbierať body, za ktoré bude mať určité výhody, prípadne dostane naše upomienkové predmety alebo voľné vstupenky,“ vysvetlil Dóczy.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #muži #Divadlo Andreja Bagara #divadelná scéna #téma #sezóna