Divadlo Andreja Bagara chce osloviť aj mladých divákov

Divadlo Andreja Bagara (DAB) v Nitre pokračuje aj v tejto divadelnej sezóne v novej línii vzdelávacích a kultúrnych programov divadlosrd.com, ktorá je zameraná najmä na mladých divákov.

05.10.2018 09:00
Divadlo Andreja Bagara Foto: ,
Divadlo Andreja Bagara v Nitre pokračuje aj v línii programov zameraných najmä na mladých divákov.
debata

Uvedie inscenáciu Janne Teller: Nič, ktorú naštudovali študenti štvrtého ročníka Súkromného konzervatória v Nitre po vedením herca DAB Petra Oszlíka ako svoje maturitné predstavenie v školskom roku 2017/2018.

„Je to veľmi silná inscenácia, ktorú chceme uviesť v priebehu sezóny na našich doskách niekoľkokrát. Otvára veľmi aktuálnu tému zmyslu života dnešných mladých ľudí,“ uviedla projektová manažérka DAB Slavka Civáňová. Hra vznikla na základe novely Nič súčasnej dánskej autorky Janne Teller. Po predstaveniach pre študentov stredných škôl budú diskusie s účinkujúcimi hercami, režisérom Petrom Oszlíkom a prizvaným odborníkom. Termín premiéry ešte nie je stanovený.

„Línia divadlosrd.com je zameraná hlavne na študentov stredných a vysokých škôl, ale aj na všetkých našich divákov. Naším cieľom je dostať viac do povedomia jednotlivé naše tituly, históriu a osobnosti nášho divadla,“ povedala Civáňová. Pod touto značkou divadlo už druhý rok pripravuje EDU-hry, workshopy, vzdelávacie projekty, výstavy, diskusie či prezentácie mládežníckych divadiel. Chce tým napomáhať schopnosti mladých ľudí vyjadrovať sa a zaujať postoj.

Pre základné školy ponúka DAB program Tvoríme v divadle, ktorý zahŕňa tvorivé dielne a prehliadky divadla, ktorých cieľom je zoznámiť deti s jeho zákulisím a tiež s divadelnými profesiami. Pre stredné a vysoké školy je určený súbor aktivít s názvom Divadlo PLUS. Študentom prináša návštevu divadelného predstavenia spojenú s ďalšou aktivitou, ako je diskusia s tvorcami, workshop či filmová projekcia.

debata chyba
Viac na túto tému: #študenti #Nitra #mladí ľudia #Divadlo Andreja Bagara