Nominácie na divadelné ceny Tony získali Annette Bening aj Laurie Metcalf

Nominácie v 73. ročníku divadelných cien Tony získali okrem nich aj Adam Driverč či Jeff Danielsf.

01.05.2019 07:47
Annette Bening Foto: ,
Herečka Annette Bening.
debata

Drivera nominovali za výkon v inscenácii Burn This, Daniels si nomináciu vyslúžil za účinkovanie v divadelnej adaptácii románu Nezabíjajte vtáčika a Bening o cenu bojuje vďaka účinkovaniu v revivali hry Arthura Millera Všetci moji synovia. Metcalf má nomináciu za výkon v hre Hillary and Clinton. V prípade, že ju vyhrá, sa stane prvou osobou, ktorá vyhrá cenu Tony za herectvo tri roky po sebe, keďže v roku 2018 trofej získala za inscenáciu Three Tall Women a rok predtým za A Doll's House, Part 2.

Zoznamu kandidátov na ceny Tony celkovo vládne muzikál Hadestown inšpirovaný gréckou mytológiou. Projekt je broadwayským debutom speváčky a hudobníčky Anais Mitchell a vyslúžil si 14 nominácií vrátane tej pre najlepší muzikál. O dve nominácie menej si vyslúžil muzikál Ain't Too Proud – The Life and Times of the Temptations so skladbami skupiny The Temptations. Okrem nich za najlepší muzikál môžu vyhlásiť aj Tootsie, Beetlejuice a The Prom. V kategórii muzikálových revivalov sú nominované muzikály Kiss Me, Kate a Oklahoma!.

V kategórii nových hier nominovali inscenácie The Ferryman, Ink, Gary: A Sequel to Titus Andronicus, Choir Boy a What the Constitution Means to Me. Medzi nominovaným revivalmi divadelných hier sú okrem Všetkých mojich synov a Burn This aj The Boys in the Band, Torch Song a The Waverly Gallery.

Spolu s Driverom a Danielsom o Tony za herecký výkon v hlavnej úlohe divadelnej hry bojujú Paddy Considine (The Ferryman), Bryan Cranston (Network) a Jeremy Pope (Choir Boy), ktorý je tiež nominovaný na cenu pre najlepšieho herca vo vedľajšej úlohe muzikálu (Ain't Too Proud — The Life and Times of the Temptations). V ženskej kategórii okrem Bening a Metcalf získali nominácie aj Laura Donnelly (The Ferryman), Elaine May (The Waverly Gallery), Janet McTeer (Bernhardt/Hamlet) a Heidi Schreck (What the Constitution Means to Me).

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny Tony #Annette Bening #Laurie Metcalf