Udeľovanie cien Tony ovládol muzikál Hadestown, získal osem cien

Nedeľné udeľovanie amerických divadelných cien Tony ovládol muzikál Hadestown o ceste dvojice do podsvetia.

10.06.2019 08:40
debata

Ľudová opera inšpirovaná gréckym mýtom o Orfeovi a Eurydice získala osem cien. Jednu z nich si odniesla aj jej režisérka Rachel Chavkin, ktorá zdôraznila, že je v súčasnosti jedinou ženou, ktorá na Broadwayi režíruje muzikály a tomu by sa mal divadelný svet postaviť, napísala agentúra Reuters.

Režisérka Rachel Chavkin s cenou Tony za... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Rachel Chavkin Režisérka Rachel Chavkin s cenou Tony za mizikál muzikál Hadestown.

Cenu za najlepšiu hru získal The Ferryman Jeza Butterwortha, krutá sonda do života jednej rodiny situovaná do časov sektárskeho násilia v Severnom Írsku v 80. rokoch. Cenu Tony za najlepšiu réžiu divadelnej hry si za odniesol za hru The Ferryman oscarový filmár Sam Mendes.

Emily Ratajkowski počas udeľovanie divadelných...
Herečka Rachel Brosnahan v kreácii Christian...
+27Herečka Sienna Miller na vyhlásení cien Tony...

Druhé ocenenie Tony si vyslúžil Bryan Cranston za rolu vyšinutého televízneho hlásateľa v hre Network, divadelnej adaptácii filmu Televízna stanica z roku 1976. Svoju cenu venoval novinárom. Médiá „nie sú nepriatelia ľudí, ich nepriateľom je demagógia“, povedal a jeho slová sú považované za reakciu na útoky amerického prezidenta Donalda Trumpa na médiá.

Cenu Tony si vyslúžil aj Bryan Cranston za rolu... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Bryan Cranston Cenu Tony si vyslúžil aj Bryan Cranston za rolu vyšinutého televízneho hlásateľa v hre Network.

Cenu za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe získala 87-ročná Elaine May za rolu starnúcej galeristky postihnutej Alzheimerovou chorobou v hre Waverly Gallery (Galéria Waverly) od Kennetha Lonergana.

Herečka Ali Stoker počas udeľovanie divadelných... Foto: Reuters, ANDREW KELLY
Ali Stoker Herečka Ali Stoker počas udeľovanie divadelných cien Tony dostala ocenenie za vedľajšiu ženskú rolu v muzikáli Oklahoma!

Ali Stroker, ktorá je od dvoch rokov kvôli autonehode pripútaná na vozíček, dostala ocenenie za vedľajšiu ženskú rolu v muzikáli Oklahoma!

debata chyba
Viac na túto tému: #ceny Tony #Rachel Chavkin