Hermann Hesse prináša ľuďom silne altruistické posolstvo

Banskobystrické Divadlo z pasáže - Mestské divadlo, ako jediné svojho druhu na Slovensku, pripravilo predstavenie Posolstvo z inej planéty, ktoré vychádza z poviedky nemeckého autora Hermanna Hesseho.

26.06.2019 16:15
Divadlo z pasáže Foto:
Herci Divadla z pasáže v novom predstavení predostierajú svoju túžbu po dobre
debata

V réžii Šimona Spišáka sa tak ocitli herci determinovaní mentálnym ochorením, čistí dušou a prejavom. Nosnou polohou Hesseho „rozprávky“ je túžba po dobre, tá vždy dominovala a prekrásne umocnila každé predstavenie Divadla z pasáže. Hesseho rozprávky nie sú malebné texty bez ataku a s dobrým koncom, preto sa viac prikláňajú k dospelému čitateľovi a jemu sú aj určené. Ale ako uvádza bulletin predstavenia, pokojne si ich môžete čítať pred spaním. Bude sa vám snívať o láske, dobre a samých krásnych veciach.

Tvorivý tím predstavenia okrem režiséra Šimona Spišáka tvorí asistentka réžie Eva Ogurčáková, scénograf Karel Czech, hudba Zuzana Strnátová, scéna a kostýmy Miroslava Zelníková, účinkujú herci z Mestského divadla Divadla z pasáže. Uvedené mená a ešte ďalší neuvedení tvorcovia, ktorí stoja na pozadí silne pozitívne vyznievajúcej inscenácie, sa podpísali pod dielko, ktoré má dobrú povahu, zmysel pre humor a nádejnú budúcnosť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Divadlo z Pasáže #Hermann Hesse